Twitter'daki 280 karakter kısıtlaması kalkıyor

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Twitter'daki karakter sınırının 280'den 4 bin karaktere yükseleceği yönündeki haberleri doğruladı. 

Twitter'daki 280 karakter kısıtlaması kalkıyor

Twitter kullanıcıların uzun gönderiler oluşturmasına izin vereceğini duyuran olan Elon Musk, bu kez gönderilerde izin verilen maksimum karakter sayısında değişikliğe gidileceğini aktardı. 

Karakter sayısını 280'den 4 bine çıkarmayı planladıklarının işaretini veren Musk, bir kullanıcının Twitter'ın karakter sayısını 4 bine çıkarıp çıkarmayacağı sorusunu, "Evet" diye cevapladı.
Halihazırda gönderi başına 280 karakter sınırı yüzünden, pek çok kullanıcı, gönderilerine büyük miktarda metin içeren fotoğraflar ekleme yoluna gidiyor. 

BAŞTA 140 KARAKTERDİ
2006'da kurulan Twitter, başta 140 olan karakter sayısını Kasım 2017'de ikiye katlayarak 280'e çıkarmıştı. 

Twitter'ın alameti farikası olan kısa mesaj, bir yandan enformasyonun tamamına, olayın ayrıntılarına ulaşma arzusunu ketlerken, diğer yandan kullanıcıları lafı uzatmadan az ve öz ve keskin ifadeler geliştirmekte ustalaştırıyor. 

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma sürecini ekim ayı sonunda tamamlayan Musk, devralmanın ardından, platformu gizliliği, siber güvenliği ve sansüründen sorumlu üst düzey yöneticileri ve çalışanların yaklaşık üçte ikisi işten çıkarırken, şirketin günlük operasyonlarını da değiştirdi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler