Twitter'da Elon Musk devrimi! İşten çıkarmalar başladı

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra planlarını harekete geçirmeye başladı.

Twitter'da Elon Musk devrimi! İşten çıkarmalar başladı

 Mavi tik hesapları ücrete bağlayacağını duyurmasının ardından personelin yarısını işten çıkarmayı planlayan Elon Musk, şirkette işçi kıyımına başladı. Çalışanların iç sistemlere erişimi kesilirken ofislerinde geçici olarak kapatıldığı bildirildiDünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter’ı satın alan Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, çalışanlarını işten çıkarmaya başladı. Bu süre içinde ofislerin kapalı tutulacağı belirtildi.

ŞİRKETİİN YARISINA 'MUSK NEŞTERİ'
Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın planları doğrultusuna sosyal medya şirketi, işten çıkarmalardan etkilenen çalışanları bilgilendirmeye başladı. ABD basınında yer alan haberlerde, Twitter’da işten çıkarmalar başlarken çalışanların iç sistemlere erişiminin kesildiği, şirketin ofislerini geçici olarak kapattığı kaydedildi. Haberlerde yeni bir çalışma etiği dayatmak ve maliyetleri düşürmek isteyen Elon Musk’ın işten çıkarmalarla, şirketteki çalışan sayısını neredeyse yarıya düşürmeyi planladığı belirtildi.

İŞTEN ÇIKARILANLAR DAVA AÇACAK
İşte çıkarmalardan etkilenenler birimler arasında ürün ve içerik iyileştirme, mühendislik ve iletişim birimlerinin yer aldığı belirtilirken ihbar süresi tanımadan toplu işten çıkarmaya gittiği için Twitter'a dava açılacağı bildirildi.

MUSK’IN PARA MUSLUĞU KESİLDİ
Öte yandan Twitter’ı satın aldıktan sonra dediklerini yapmaya başlayan Elon Musk’a aktivist gruplarından bir darbe geldi. Elon Musk, aktivistlerin reklam verenlere yaptığı baskı nedeniyle Twitter’ın gelirlerinde büyük düşüş yaşandığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın 44 milyar dolar bedelle Twitter’ı satıl almasının ardından ABD basınında bazı markaların Twitter'daki reklam harcamalarına ara vermeyi planladığı ve General Motors, General Mills, Audi, IPG, Mondelez International, Pfizer ve Volkswagen gibi firmaların Twitter harcamalarına ara veren şirketler arasında yer aldığı kaydedilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji