Twitter'a yeni özellik: Sessize al!

Sınırlı kullanıcı üzerinde şu anda test edilen “Mute” (Sessize al) özelliğiyle kullanıcılar belirli hesapların tweet ya da retweet'lerinin zaman akışlarında gösterilmesini engelleyebilecek. Tamamen engellemek ya da takip ettikleriniz arasından çeşitli seb

Twitter'a yeni özellik: Sessize al!

Sınırlı kullanıcı üzerinde şu anda test edilen “Mute” (Sessize al) özelliğiyle kullanıcılar belirli hesapların tweet ya da retweet'lerinin zaman akışlarında gösterilmesini engelleyebilecek.
 
Tamamen engellemek ya da takip ettikleriniz arasından çeşitli sebeplerle çıkarmak istemediğiniz kullanıcıların tweet'lerini ya da Twitter üzerindeki herhangi bir aktivitesini görmek istemiyorsanız bu yeni “mute” özelliğini kullanarak onları zaman akış sayfanızda görünmez hale getirebileceksiniz.
 
Sessize aldığınız kullanıcı bundan hiçbir şekilde haberdar olmayacakken “Unmute” yaparak işlemi istediğinizde de geri alabileceksiniz. Böylelikle hesapları silmeden de bazı kullanıcıların tweet'lerinden kendinizi muaf tutabileceksiniz.

 Twitter'ın deneme sürecinde olan bu yeni özelliği aslında bir bakıma Facebook'un “unfollow” (takibi kaldır) özelliğine benziyor. Bilindiği üzere Facebook haber kaynağında paylaşımlarını görmek istemediğiniz kullanıcıların iletilerine tıklayarak “unfollow” diyebiliyor ve böylelikle onları arkadaşlık listenizden çıkarmadan Facebook'a o kişinin ya da markanın içeriklerini görmek istemediğinizi bildirebiliyorsunuz.
 
Ancak Twitter'ın zaman zaman böyle denemelerini mobil uygulamalarında yaptığını ve hayata geçirmeden rafa kaldırdığını biliyoruz. Her ne kadar Twitter hesaplarını sessize alma özelliğinin herkes için geçerli olup olmayacağı şu an kesinlik kazanmasa da denemenin başarılı olması durumunda önce mobilde sonrasında da web'de zorunluluktan katlandığımız tweet'lerden kurtulmanın bir yolunu bulacağız gibi gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji