Twitter hesapları kapatılıyor

Twitter'da büyük temizlik yapılıyor. Başkası adına açılmış sahte haseplar silinmeye başladı. Temizlik çoğu kullanıcının hesabına ise takipçi sayısındaki düşüşle yansıdı. Sahte hesapların yanı sıra attığı tweet sayısı az yada takipçi sayısı düşük olan akti

Twitter hesapları kapatılıyor

Twitter'da büyük temizlik yapılıyor. Başkası adına açılmış sahte haseplar silinmeye başladı. Temizlik çoğu kullanıcının hesabına ise takipçi sayısındaki düşüşle yansıdı. Sahte hesapların yanı sıra attığı tweet sayısı az yada takipçi sayısı düşük olan aktif olmayan hesaplarda temizlikten kurtulamadı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, siteden, özellikle başkası adına açılmış fake hesapların önlenmesi konusunda çözüm istediklerini söylemişti. Acarer, “Benim adıma da açılmış sahte bir Twitter hesabı vardı, 1 yıl boyunca kapatamadım” dedi. Twitter’ın bu talepleri haklı bulduğunu ve bu hesapların kapatılmasına yönelik süreci hızlandırmaya başladığını belirten Acarer, Twitter’dan hesapların yanına hesabın şikâyet edilmesi ya da sahte olduğunun belirtilmesi için bir buton konmasını da talep etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji