Türkiye'ye ilk saldırıyı yaptılar

Anonymous' hacker grubu 'sözünü tuttu' ve dün akşam ilk olarak Tib'in sunucularına saldırarak kurumun internet sitesine girişi engelledi. Türkiye’de ağustos ayında yürürlüğe girecek olan filtre uygulamasını protesto etmek için günler öncesinden devlete ai

Türkiye'ye ilk saldırıyı yaptılar

Anonymous' hacker grubu 'sözünü tuttu' ve dün akşam ilk olarak Tib'in sunucularına saldırarak kurumun internet sitesine girişi engelledi.

Türkiye’de ağustos ayında yürürlüğe girecek olan filtre uygulamasını protesto etmek için günler öncesinden devlete ait sitelere saldıracağını duyuran uluslararası siber aktivistler grubu ‘Anonymous’ dün ilk olarak Telekomünikasyon ve İletişim Başkanlığı (TİB) ile DevletMeteoroloji İşleri’ni (DMİ) hedef aldı. TİB’in sitesine dün saat 18.00 itibariyle yarım saat ulaşılamazken, DMİ’deki hasarın boyutu daha da büyük oldu. Türkiye’deki hackerlar da karşı atağa geçti, ‘Ayyıldız Tim’ Google’dan ‘Anonymous’a girişleri engelledi.

TİB’in resmi internet sitesiyle kurum bünyesindeki web sayfalarına ‘DDoS’ adı verilen saldırılar gerçekleştiren grup üyeleri, istedikleri sonuca ulaşamadı. Tib uzmanlarının aldığı güvenlik önlemleri etkili olunca yeni hedeflere yönelen Anonymous üyeleri, bu kez de bazı kamu kurumları ile siyasi partilerin sitelerine saldırdı.

Dün internet alemi ‘saldırı’yı beklerken, ‘siber güvenlik uzmanı’ Huzeyfe Önal, Anadolu Ajansı’na bir açıklama yaparak, ‘Anonymous’un yeni hedefenin seçimlerin yapılacağı 12 Haziran günü Yüksek Seçim Kurulu (YSK) olduğunu söyledi.

12 Haziran’a yalanlama

Huzeyfe Önal’a göre, hackerlar YSK’nin sitesine saldırarak, Seçim sonuçlarını tartışmalı hale getirecekti. Ancak bu iddia dün öğleden sonra ‘Anonymous’ grubunca yalanlandı. Açıklamada, “Anonymous’un ‘operationturkey’ kod isimli operasyonu, Türkiye’de uygulanan internet sansürüne dur demek, Türkiye’yi sansür ayıbından kurtarmak ve Türk halkının haber alma özgürlüklerini savunmak için yapılmaktadır. Bu yalan iddialar, Anonymous’a karşı ‘Bakın, Anonymous size yardım etmiyor zarar veriyor’ şeklinde kullanılacaktır. Anonymous Türkiye’nin demokratik seçimlerini bozmak gibi bir hedefe sahip olmadığından, Ysk sunucularına da saldırmayacaktır. ‘operationturkey’in tek amacı, bilgi alma ve verme özgürlüğüne sahip çıkmaktır” ifadeleri yer aldı.

Bu arada kendilerine ‘Ayyıldız Tim’ diyen Türk hackerler da Anonymous’un Mirc gruplarını kapattırıp, siber saldırıya katılacakları iddia edilen 115 bilgisayarın IP adresini ele geçirdi. İnternet sitelerinde 4’ü yönetici olmak üzere 115 IP adresini yayınlayan Türk hackerlar, bu bilgileri bilişim güvenliği ve istihbarat birimleriyle de paylaştıklarını açıkladı. Ayyildiz.org isimli internet sitesindeki açıklamada, “Anonymous adlı hacker grubu, Türkiye’ye saldırı kararı aldığı gün tarafımızdan büyük bir siber saldırıya uğradı ve serverları çöktü. Grup ‘free’ yani ücretsiz sayfadan yayın yapmaya başladı. Saldırılarımıza devam ederek Google’den bu grubun girişini yasaklattık” ifadesine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler