Türkiye'nin İlk Yerli Gözlem Uydusu İMECE Başarıyla İlk Yılını Tamamladı

Türkiye'nin ilk yerli gözlem uydusu İMECE, başarıyla ilk yılını tamamladı. Sanayi Bakanı Kacır, uydunun tüm bileşenlerinin yerli olduğunu ve TÜRKSAT 6A'nın 2024'te fırlatılacağını açıkladı.

Türkiye'nin İlk Yerli Gözlem Uydusu İMECE Başarıyla İlk Yılını Tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzayda geçirdiği ilk yılı başarıyla tamamlandığını duyurdu. Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz yıl 15 Nisan'da fırlatılan İMECE uydusunun, yörüngeye oturduğu günden bu yana görevini eksiksiz yerine getirdiğini belirtti.

Uydunun, yaklaşık 700 kilometre yükseklikten yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlayan elektro-optik kamerası dahil olmak üzere tüm kritik bileşenlerinin yerli ve milli imkanlarla üretildiğini vurgulayan Kacır, İMECE'nin aktif hizmete girmesiyle birlikte Türkiye'nin uzay teknolojileri alanındaki yetkinliğini kanıtladığını ifade etti. Ayrıca, Bakan Kacır, 8 Temmuz 2024 haftasında Türkiye'nin ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'nın uzaya fırlatılacağını ve Türkiye'nin bu alanda dünya çapında söz sahibi 11 ülkeden biri olacağını müjdeledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji