Türkiye'nin İlk Milli Deniz Topu Testlere Hazır

Türkiye'nin ilk milli deniz topu, İstanbul Tersanesi ve MKE iş birliğiyle geliştirildi. TCG AKHİSAR gemisine monte edilen top, liman ve deniz testlerine hazır hale getirildi.

Türkiye'nin İlk Milli Deniz Topu Testlere Hazır

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, İstanbul Tersanesi Komutanlığı ve Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ (MKE) iş birliğiyle geliştirilen Türkiye'nin ilk milli deniz topunun test aşamalarına hazır olduğunu duyurdu. Yerli ve milli imkanlarla üretilen 76/62 mm kalibrelik deniz topu, TCG AKHİSAR (P-1220) gemisine başarıyla monte edildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, deniz topunun tasarım ve performans sorumluluğunun Tersaneler Genel Müdürlüğü bünyesindeki İstanbul Tersanesi Komutanlığı ve MKE tarafından üstlenildiği belirtildi. Yeni silah sisteminin, liman ve deniz testlerine başlamak üzere tamamen hazır hale getirildiği ifade edildi.

Bu gelişme, Türkiye'nin savunma sanayiindeki yerlileşme ve millileşme çabaları açısından büyük bir adım olarak görülüyor. Milli deniz topu, Türk Deniz Kuvvetleri'nin operasyonel kabiliyetini artırırken, savunma sanayiindeki bağımsızlık hedefine önemli bir katkı sağlayacak. Deniz testlerinin başarılı bir şekilde tamamlanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji