Türkiye, TÜBİTAK ile Uluslararası Teknoloji Projelerine Destek Verecek

Türkiye, TÜBİTAK aracılığıyla CHIST-ERA IV Programı kapsamında, bilgi ve iletişim teknolojilerinde uluslararası işbirlikli projelere destek verecek. Başvurular 10 Nisan'a kadar.

Türkiye, TÜBİTAK ile Uluslararası Teknoloji Projelerine Destek Verecek

Türkiye, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründeki yenilikçi adımlarını sürdürürken, bu alandaki çığır açan projelere destek olma konusunda da yeni bir döneme giriyor. Bilimsel ve teknolojik araştırmaların desteklenmesi amacıyla faaliyet gösteren Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Avrupa ile koordineli bir şekilde yürütülen CHIST-ERA IV ERA-NET Araştırma Programı çerçevesinde yeni bir proje çağrısı başlattı. Bu çağrı, özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerindeki uzun vadeli zorluklarla mücadeleyi hedefleyen projelere odaklanacak.

Programın öne çıkan özelliklerinden biri, uluslararası işbirliklerine açık olması. Projelerin, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Çekya, Finlandiya, Fransa, Macaristan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Polonya, Romanya, Slovakya, İspanya, İsviçre, Tayvan ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde yer alan en az üç farklı kurumla işbirliği içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu geniş katılım, çığır açıcı teknolojik çözümlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayacak.

Desteklenecek projeler arasında çok boyutlu coğrafi bilgi sistemleri ve dijital dönüşüm ekosistemleri gibi alanlar öne çıkıyor. Projelerin süresi maksimum 36 ay olarak belirlenmiş durumda. TÜBİTAK tarafından sağlanacak mali destek ise projeye ve yürütücü kuruluşun niteliğine göre değişiklik gösterecek. Bu destek, projelerin geliştirilmesi ve uluslararası rekabet gücünün artırılması için kritik bir öneme sahip.

Son başvuru tarihi 10 Nisan olarak belirlenen programa, CHIST-ERA'nın resmi internet sitesi üzerinden başvurulabilecek. Seçilen projelerin ise aralık ayında hayata geçirilmesi planlanıyor.

Türkiye, bu girişimlerle birlikte, dünya çapında teknoloji sektöründe öncü bir rol oynamayı hedefliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın stratejik planlamaları ve sağladığı desteklerle, teknoloji odaklı kurum ve kuruluşlara önemli katkılarda bulunuluyor. Bu süreçte, "Terminal İstanbul" gibi önemli teknoloji girişimlerine ev sahipliği yaparak, ülkenin teknoloji ekosisteminin gelişimine önemli katkılar sağlanmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji