Türkiye start veriyor!

Bu hafta iki dev proje hayata geçecek. Cumhuriyet tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan 3. boğaz köprüsünün yanı sıra, 30 milyon kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük havalimanlarından biri olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın temeli atılacak. U

Türkiye start veriyor!
Bu hafta iki dev proje hayata geçecek. Cumhuriyet tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan 3. boğaz köprüsünün yanı sıra, 30 milyon kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük havalimanlarından biri olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın temeli atılacak.
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2013 yılının dev projeler yılı olarak tarihe geçeceğini belirterek,  “Bu hafta dev projeler haftası olacak" dedi. 2013 yılına hızlı bir giriş yaptıklarını belirten  Yıldırım, birçok büyük projenin hizmete gireceği, yeni dev yatırımların başlayacağı yıl olması nedeniyle 2013 yılına ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Yıldırım, "2013 yılı ulaştırma yatırımları bakımından tarihe geçecek bir sene olacak. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın merakla beklediği Marmaray Projesi'ni bu yıl hizmete alıyoruz. Ayrıca İstanbul ile Ankara'yı birbirine komşu yapacak Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattını da bu yıl Marmaray ile aynı günde yani Cumhuriyetimizin 90'ıncı kuruluş yıldönümünde açacağız" dedi.
 
ERDOĞAN VE GÜL KATILACAK
Bu hafta Cumhuriyet tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan 3. boğaz köprüsünün yanı sıra 30 milyon kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük havalimanlarından biri olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın temelini atacaklarını belirten Yıldırım, şunları kaydetti: "İstanbul'un şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak ve İstanbul Boğazı'nın 3. gerdanlığı olacak 3. köprünün temeli, İstanbul'un fethinin 560. Yıldönümünde, 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile Garipçe'de atılacak. 30 milyon kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük havalimanlarından biri olacak ve Mersin, Adana, Osmaniye başta olmak üzere bölge şehirlere hizmet verecek Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın temelini de 28 Mayıs'ta atıyoruz. Bu hafta dev projeler haftası olacak."
 
ŞIRNAK'TA SEFERLER BAŞLAYACAK
Ankaralılar'ın da uzun süredir beklediği Ankara metrolarından 2 yeni hattın açılışını da bu yıl sonunda yapacaklarının altını çizen Yıldırım, "Şırnak ilimizin de havalimanı özlemini bu yıl içerisinde gidereceğiz. Şırnak Havalimanı'na bu yıl içerisinde seferleri başlatacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji