Turkcell'den uydu üzerinden haberleşme için önemli adım

Turkcell, uydu tabanlı mobil servisler için Lynk ile el sıkıştı. Uydu üzerinden haberleşme çalışmaları başladı.

Turkcell'den uydu üzerinden haberleşme için önemli adım

Turkcell, dünya mobil teknoloji sektörünün Barselona'da düzenlenen en büyük buluşması olan Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC24) önemli bir iş birliğine imza attı. Küresel uydu haberleşme sektörünün öncülerinden Lynk ile gerçekleştirilen anlaşma, uydu üzerinden doğrudan cep telefonlarına SMS, ses ve veri servislerinin sağlanması amacıyla denemeler yapılmasını öngörüyor.

Bu iş birliği, Turkcell'in yenilikçi teknolojileri ülkeye kazandırma ve mobil servisler alanında yeni nesil standartlar belirleme misyonunu destekliyor. MWC24'te duyurulan anlaşma kapsamında, Lynk ile ortaklaşa yürütülecek çalışmalar, özellikle kırsal ve karasal ağların ulaşamadığı bölgelerde yaşayan kullanıcılara mobil hizmetlerin sunulabilmesini amaçlıyor.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, iş birliği hakkında yaptığı değerlendirmede, NTN (Karasal Olmayan Şebekeler) çözümlerinin, dünya çapında giderek daha fazla önem kazandığını belirtti. Koç, "Karasal şebekelerin erişemediği yerlerde müşterilerimize hizmet verebilmek amacıyla sürekli gelişen uydu teknolojilerine yönelik iş birliklerimizi artırıyoruz. Bu sayede, ülkemizde ve dünyada her noktaya kesintisiz hizmet sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Ayrıca, Dr. Koç Türkiye'nin gelecek nesil teknolojiler konusunda öncü rolünü sürdürme hedefine vurgu yaparak, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin önemini ve bu alandaki Ar-Ge çalışmalarını ön plana çıkardı. Lynk ile yapılan anlaşma, uydu üzerinden mobil hizmetlerin sunulması konusunda Turkcell'in yerli ve yabancı firmalarla iş birliklerini sürdürme stratejisinin bir parçası olarak öne çıkıyor.

Bu teknoloji, 'Direct-to-Phone', 'Direct-to-Device', 'Direct-to-Cell', 'Satellite-to-Phone' gibi çeşitli isimlerle anılmakta ve mobil ağların ulaşamadığı bölgelerdeki kullanıcılara temel iletişim hizmetlerini sunmayı hedeflemekte. Bu iş birliği, önümüzdeki dönemde söz konusu servislerin global kapsama ve ticarileşme planlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji