Turkcell aldı, peki 3G nedir?

3G üçüncü nesil kablosuz teknoloji anlamına geliyor. Cep telefonunda üçüncü aşamayı temsil eden bu teknoloji cep telefonunu daha marifetli hale getiriyor. Ses yanında veri, e-mail, video, müzik aktarımına da olanak veriyor.GPRS'in bir adım sonrası olarakt

Turkcell aldı, peki 3G nedir?

3G üçüncü nesil kablosuz teknoloji anlamına geliyor. Cep telefonunda üçüncü aşamayı temsil eden bu teknoloji cep telefonunu daha marifetli hale getiriyor. Ses yanında veri, e-mail, video, müzik aktarımına da olanak veriyor.

GPRS'in bir adım sonrası olarakta tanımlanan 3G ile cep telefonlarından, cep bilgisayarlarından ve diz üstü bilgisayarlardan kesintisiz olarak sürekli bir bağlantı sağlanıyor. Bu da bize TV izlemek ve anında görüntülü görüşme yapmak gibi birçok olanaklar sunuyor.

3G'nin 2G'ye göre getirmiş olduğu en büyük yenilik taban olarak alınan verinin ses değil sayısal veri olmasıdır. Buna ek olarak, 3G sisteminde cihazlar bant genişliğini sadece veri alışverişi sırasında işgal ederler.

3G internete bulunan içeriklere giriş hakkı tanıyacak. Internette ne varsa, tam olarak mobil cihazlara taşınacak.

3G ile birlikte çok farklı hizmetler kullanıcının ekranına gelecek. Şu anda kullanılan tüm internet uygulamaları mobil telefon ekranına taşıyacak. 3G ile WAP sisteminden çok daha ileri bir düzeyde video aktarmak, TV izlemek, internete direkt girmek, radyo dinlemek, hava ve yol durumu gibi binlerce çeşit hizmet olacak.

Konumlandırma hizmeti olacak. Örneğin, yağmur yağıyor. Bir 'cafe'de oturuyorsunuz, yağmur bastırdı. Hazırlıklı değilsiniz. O anda çok küçük bir ücretle bağlı bulunduğunuz sisteme "Daha ne kadar yağmur yağacak?" diye soruyorsunuz. Ve o anda bulunduğunuz yer lokal olarak tespit ediliyor ve bulunduğunuz yerdeki hava durumu size bildiriliyor. Size "Bulunduğunuz yerde 10 dakika daha yağmur yağacak!" diye bir mesaj geliyor. Siz de buna göre, yağmur dinene kadar bir kahve daha içebilir ya da bir şemsiye temin edebilirsiniz. Bunun gibi hizmetler çok daha fazla geliştirilebilir düzeyde.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji