Türk Zırhlısı ARMA'ya ilk görev!

Türk zırhlı araçları arasına katılan ARMA ilk görevine çıkıyor.

Türk Zırhlısı ARMA'ya ilk görev!

Türk savunma sanayisi, geliştirdiği yeni nesil çözümleri hem yurt içinde hem de dünya çapında kullanıcılara sunarak önemli bir rol oynuyor. Bu çözümler, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından koordine edilen çeşitli projeler aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetleri için hayata geçiriliyor.

Otokar, sektörde öncü bir konumda bulunurken 4x4, 6x6, 8x8 ve paletli özgün araçları farklı konfigürasyonlarda donatarak yüksek koruma seviyeleri ve üst düzey hareket kabiliyetleri ile muharebe sahasındaki ihtiyaçları karşılıyor. Özellikle ARMA çok tekerlekli araç ailesi, Türkiye dahil 5 ülkede, 3 kıtada 9 farklı kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor.

turk-zirhlisi-armaya-ilk-gorev.webp

Son olarak, ARMA ailesinin 8x8 versiyonu, ASELSAN tarafından yönetilen YENER Modern Mayın Tespit Sistemi projesi kapsamında Türkiye'de ilk kez hizmete girdi. Bu özel araç, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için tasarlanmış olup el yapımı patlayıcı ve mayınları tespit, teşhis ve işaretleme görevlerini yerine getirerek personel güvenliğini en üst düzeyde tutuyor. ASELSAN YENER, entegre olduğu zırhlı aracın önü ve yanındaki mekanizmalarla yönlendirilen radar ve metal dedektörleri ile güzergah üzerindeki mayın ve patlayıcılara karşı etkili bir önlem alınmasını sağlıyor. YENER'in yeni nesil radar algoritmaları, farklı toprak tiplerinde bile farklı tip ve büyüklükteki tehditleri tespit edebilme yeteneği sunarak Türk Silahlı Kuvvetleri için önemli bir katkı sağlıyor.

turk-zirhlisi-armaya-ilk-gorev-001.webp

Otokar, ARMA ailesinin özelliklerini koruyarak ve ek zorlu taleplere sorunsuzca cevap vererek bu projede üstün bir araç ürettti. ARMA ailesi, 2006 yılında geliştirilmiş olup 2015 yılında ihracat başarısı elde etti. ARMA 8x8, yüksek seviyede balistik ve mayın koruması sağlayan zırhlı monokok gövde yapısı ve modüler yapısı ile öne çıkıyor. Bu lider araç, modern muharebe sahalarında ve barış gücü operasyonlarında orduların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaktadır.

turk-zirhlisi-armaya-ilk-gorev-002.webp

Otokar, zaman içinde ortaya çıkan taleplere cevap vermek amacıyla ARMA II 8x8'i geliştirdi. ARMA II 8x8'de birçok alt sistemi yerlileştiren Otokar, ayrıca araca yerli motor entegrasyonunu gerçekleştirdi. Türkiye'nin ilk 8x8 aracı olan ARMA II 8x8, yerli motoruyla birlikte 720 beygir gücünde ve 12,7 litrelik Ecotorq motor seçeneğiyle sunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler