Türk tankına Japon motor!

Türkiye'nin, Mitsubishi Heavy Industries ile ortak geliştirilmesini hedeflediği motor ve şanzımandan oluşan güç grubu, yeni nesil tanklara monte edilecek. Plana göre bu tanklar kara kuvvetleri envanterine girecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 6-8 Ocak

Türk tankına Japon motor!

Türkiye'nin, Mitsubishi Heavy Industries ile ortak geliştirilmesini hedeflediği motor ve şanzımandan oluşan güç grubu, yeni nesil tanklara monte edilecek. Plana göre bu tanklar kara kuvvetleri envanterine girecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 6-8 Ocak tarihleri arasında Japonya’ya gerçekleştireceği ziyarete katılması beklenen Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Nikkei gazetesine konuştu.

Yılmaz, “Mitsubishi Heavy Industries ile tank motoru ve şanzımanından oluşan güç grubu geliştiriyoruz ve bu konuda yeni nesil tank ‘Altay’ projesi için üretim hedefliyoruz” dedi. Nikkei’nin 3 milyon tirajlı sabah baskısında dün yer alan haberde şu ifadelere yer verildi: “Türkiye ‘Altay’ tankını Güney Kore ile beraber geliştiriyor. 2014-15 yıllarında prototip tankların testlerinin, 2016 yılında teslimatın yapılabilmesi için Türkiye’de üretime başlanacak. Türk hükümeti ilk etapta 250 tankın tedarik edilmesini planlıyor. Japonya ile ortak geliştirilmesi düşünülen ise, bu tanka yerleştirilecek 1500 beygir gücü seviyesindeki motor ve şanzımanın yer aldığı bütünleşik yeni nesil güç grubu sistemi.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler