Türk Savunma Sanayisi: Dora Makina'nın Yenilikçi Milyem Ölçeri ile Hassas Atışlar

Türk savunma sanayisi, Dora Makina tarafından geliştirilen milyem ölçer ile havan ve obüs gibi silah sistemlerinin hassas atışlarını destekliyor. Yüksek hassasiyet ve pratik kullanım sunan çözüm, olumlu geri dönüşler alıyor.

Türk Savunma Sanayisi: Dora Makina'nın Yenilikçi Milyem Ölçeri ile Hassas Atışlar

Türk savunma sanayisi, havan ve obüs gibi silah sistemlerinin hassas atışlarını destekleyen bir milyem ölçer geliştirdi. Bu yenilik, yerli imkanlarla üretilen metal ve metal olmayan malzemelerden yapılan makineler, aksamlar ve yedek parçalarla savunma, havacılık ve uzay sanayisi gibi alanlarda faaliyet gösteren Dora Makina tarafından sağlandı.

Dora Makina, son olarak milyem ölçerin patentiyle birlikte havan ve obüs gibi silah sistemlerinin doğru hedefe atış yapabilmesine katkı sağlayan bir çözüm sundu. Bu ölçer, askeri alanlarda topçu atış hesaplamalarında kullanılan bir açı ölçüsüdür ve atış sırasında atıcının milyem açısını ayarlamasına yardımcı olur.

Kurucu Ortağı Bekir Sağlamyürek, ürettikleri milyem ölçerin mevcut versiyonunun güncel ihtiyaçları karşılamadığını belirterek, daha yüksek hassasiyet için çalıştıklarını açıkladı. Yapılan yeniliklerle, milyem ölçerin tek kişi tarafından kullanılabilir hale getirildiği ve 16 metreye kadar hassas ayar yapabilme özelliği kazandığı belirtildi.

Sağlamyürek, geliştirdikleri çözümün obüs ve havan gibi silah sistemlerinin kullanıcılarına pratik ve basit bir kullanım sunarak olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Bu yeni milyem ölçer, 1600-1700 milyeme kadar ayar ve açı izni sağlayarak kullanıcıların daha etkili atışlar yapmasına olanak tanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji