Türk icadıyla yaralar hızla iyileşecek

Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü'nden bilim insanları, vücuttaki yaraları hızlı şekilde iyileştiren buluşlarıyla patent başvurusu yaptı.Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Fen Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Türk icadıyla yaralar hızla iyileşecek

Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü'nden bilim insanları, vücuttaki yaraları hızlı şekilde iyileştiren buluşlarıyla patent başvurusu yaptı.

Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Fen Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Y. Murat Elçin, buluşlarının hammadde olarak kan plazması ve deniz yosunu kullanılarak yara iyileşmesini etkin şekilde hızlandırdığını bildirdi.
 
Uygulamanın büyük kolaylıklar getirdiğini ve vücuttaki tahrip olmuş hücrelerin yeni dokular oluşturması için özel yuvalar inşa ettiğini anlatan Elçin, bu yapıların da toksik etkilerinin bulunmadığını, vücuttan rahatlıkla atılabildiğini söyledi.
 
Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü araştırmacılarının çeşitli rejeneratif tıp uygulamalarına yönelik patent başvurusunu yaptıkları buluşları, İstanbul Fuar Merkezi'nde devam eden İnovasyon Türkiye Fuarı'nda sergilenmeye başladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji