Trabzon'daki girişimciler DİKKAT!

Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TTGB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürdürülebilir kalkınma ve uluslararası pazarda rekabet üstünlüğü sağlaman

Trabzon'daki girişimciler DİKKAT!

Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TTGB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürdürülebilir kalkınma ve uluslararası pazarda rekabet üstünlüğü sağlamanın, ülkelerin kendi teknolojilerini üretebilmelerinden geçtiğini ifade etti.

Türkiye'de son yıllarda teknoparkların kurulması ve geliştirilmesin için önemli adımlar atıldığına değinen Aydın, ''Teknoparklar kuruluşlarından bu yana önemli mesafeler kaydetmiş ve önemli ihracat rakamlarına ulaşmıştır. Teknoparklar sanayicilere vergi indirimleri, nitelikli işgücünü ucuza elde edebilme potansiyeli, üniversitedeki yetişmiş insan gücü, bilgi birikimi ve altyapı imkanlarından çok daha fazla istifade edebilme imkanı sunuyor'' dedi.

Tüm bu imkanların Trabzon'da da girişimcilere, sanayicilere sunulması amacıyla 2004 yılında başlatılan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz yıl KTÜ kampüs alanı içerisinde 20 bin 396 metrekarelik alana sahip Trabzon Teknokent'in, idari bina, kuluçka merkezleri ve sosyal tesisleriyle girişimcilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tamamlandığını vurguladı.     

 

-ENERJİ VE SAĞLIK MERKEZİ-

Tarihi, ekonomik yapısı ve coğrafik konumu ile Doğu Karadeniz'in en önemli illeri arasında yer alan Trabzon'un potansiyel yatırımların çekim merkezi konumunda olduğunu belirten Aydın, şöyle devam etti:

''Gerek su kaynaklarının bolluğu gerekse rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi gibi alternatif enerji kaynaklarının bölgeye uygun olması, ilde herhangi bir enerji sorununun bulunmamasını sağlamakta. Ayrıca, doğal gaz kullanımına yönelik yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla enerji temini yönünden başka bir avantaj olmaktadır. Bölgenin metropol konumundaki ili olan Trabzon, mevcut sağlık kuruluşları ve 170 adet medikal firması ile Karadeniz Havzası, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Rusya Federasyonu'na sağlık merkezi olarak hizmet vermeye adaydır. Trabzon sağlık sektöründe yapılabilecek her türlü yatırım için gerekli olanaklara hazır bir ildir.''

 

-''TRABZON, TURİZM TALEPLERİNİ KARŞILAYACAK POTANSİYELE SAHİP''-

Türkiye'de büyüme potansiyelin oldukça yüksek olduğu sektörler arasında lojistik sektörünün de yer aldığını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

''Sektörün önemli bölgelerinden biri olan Doğu Karadeniz'in en büyük limanı Trabzon, Kafkasya, İran, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinin dünyaya açılan ticaret kapısı ve lojistik üssü konumundadır. Trabzon, stratejik konumu itibariyle Bağımsız Devletler Topluluğu ve Türk cumhuriyetlerine uzanan en kısa yol olan Transkafkasya koridorunda kara ve hava ulaşım bağlantılarıyla dünya ticaretinin batı ve doğu arasındaki Türkiye köprüsünün en önemli noktalarından biridir.

Trabzon ayrıca, eşsiz doğasının yanı sıra tamamlama yolunda başarıyla ilerleyen altyapısıyla ideal bir metropol konumuna gelmiştir. Trabzon halen doğa ve yayla turizmine yoğunlaşmış bir görüntü sunsa da uluslararası havaalanı, limanı, dünya ticaret merkezi, sayıları ve hizmet kalitesi sürekli artış gösteren konaklama tesisleriyle, mevcut yapılmakta olan salonları, kongre ve toplantılar turizmi için ülkemizde gittikçe büyüyen talebi karşılayabilecek önemli imkanlara sahiptir.''

 

  

-''HEDEF: ÖNCÜ VE YENİLİK MERKEZLERİNDEN BİRİ OLMAK''-

Prof. Dr. Orhan Aydın, vizyonlarının, kendi teknolojisini üretebilen Türkiye hedefinde, ilk akla gelen öncü teknoloji ve yenilik merkezlerinden biri olmak olduğunu vurguladı.

Etkin ve sürdürülebilir bir üniversite-sanayi işbirliği için somut bir arayüz olmak istediklerini ifade eden Aydın, ''Bölge içerisinde yatırım iklimini sürekli iyileştirerek, girişimciler ve yenilikçi teknolojiler için yeni yatırım fırsatları yaratmak istiyoruz. Nitelikli iş imkanları sunarak araştırmacı ve kaliteli işgücünü bölgeye çekmek ise en büyük amacımız'' dedi.

Aydın, yenilenmek ve gelişmek isteyen bütün işletmeleri, girişimcileri, yeni ve ileri teknolojileri kullanmak ve uygulamak, yeni ürünler geliştirmek isteyenleri ve Ar-Ge'ye ihtiyaç duyanları Trabzon'a davet eden Aydın, ''Teknoloji ve yeniliğe Karadeniz'den yelken açmak isteyen yeni girişimcileri Trabzon Teknokent'e bekliyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji