Togg görücüye çıktı

Türkiye’nin yerli otomobili Togg, ATO Congresium’da düzenlenen Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde (EKO İKLİM) Türkiye’de ilk kez görücüye çıktı.

Togg görücüye çıktı

2022 yılının sonunda seri üretim bandından inmesi ve 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkması beklenen Türkiye’nin yerli otomobili Togg, ATO Congresium’da düzenlenen Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde (EKO İKLİM) Türkiye’de ilk kez görücüye çıktı.

ATO Congresium'da birçok paydaşın bir araya gelerek düzenlediği Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde Türkiye'nin elektrikli otomobili ve çevre dostu Togg sergilenmeye başlandı. Zirve katılımcıları Togg'a yoğun ilgi gösterdi.

Togg, yarın da devam edecek olan EKO İklim Zirvesi'nde ziyaretçilerini bekliyor. Togg'un ilk seri üretim aracının 2022 yılı sonunda banttan indirilmesi hedeflenirken, fabrika inşası da hızla devam ediyor.

TOGG 2023 YILININ İLK ÇEYREĞİNDE TÜRKİYE'DE SATIŞA ÇIKACAK

Avrupa'nın doğuştan elektrikli ilk ve tek SUV aracı olacak Togg'da 2023 yılında Türkiye'de satışların başlaması bekleniyor. Aracın 2030 yılına kadar 5 farklı modelde üretime geçileceği bilgisi öne çıkarken, 2024-2025 yılları arasında yurt dışı ihracının başlaması öngörülüyor.

Togg'un Gemlik tesisinin inşasında hızla sona yaklaşılırken, gövde bölümüne yerleştirilen 160 robot, parçasız provalara başladığı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. 

togg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler