TOGG fiyat listesi 2023! TOGG’un fiyatı ne kadar?

Türkiye’nin otomobili TOGG’un fiyatı bugün belli oluyor. TOGG fiyat listesi 2023! TOGG’un fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

TOGG fiyat listesi 2023! TOGG’un fiyatı ne kadar?

Türkiye’nin Otomobili Gelişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen ve adının TOGG olarak açıklandığı otomobilin fiyatının ne kadar olacağı merak konusu olmuştu. TOGG fiyat listesi 2023! TOGG’un fiyatı ne kadar? Ayrıntılar Haberimizde…

TOGG fiyat listesi 2023! TOGG’un fiyatı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 2015'te, TÜBİTAK öncülüğünde, İsveçli SAAB firmasından bir modelinin fikri mülkiyet hakları satın alındı. Bunun sonrasında Anadolu Grubu (AGHOL), Turkcell (TCELL), Zorlu Holding (ZOREN), BMC ve Türkiye odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2018 yılında Türkiye’nin otomobili Gelişim Grubu (TOGG)’nu oluşturdu. Yönetimine Mehmet Gürcan Karakaş getirildi. Gebze’deki bilişim vadisinde çalışmalar yapılarak prototip oluşturuldu ve lansman yapıldı.

C Segmentinde SUV ve Elektrikli üretilmesi planlanan TOGG için Bursa’nın Gemlik ilçesinde fabrika kuruldu. Fabrikanın tamamlanması sonrasında İlk aracın banttan indirilme töreni gerçekleştirildi.  

TOGG LOGOSUNUN ANLAMI NEDİR?

TOGG'un logosu Doğu ile Batı’nın buluşma, bugün ve geleceğin kesişme noktası olarak tarif ediliyor. Ayrıca yazılım dünyasının kodlama sembollerine selam gönderiyor.

TOGG fiyat listesi 2023! TOGG’un fiyatı ne kadar?

TOGG’UN RENKLERİ

Türkiye'nin akıllı otomobili Togg, "Anadolu", "Gemlik", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" isimlerini taşıyan "Türkiye’nin Renkleri" ile yollarda olacak.
Bütün testlerden geçen TOGG için 81 ilde şarj istasyonları oluşturmak için çalışma başlatıldı. Togg'un Bursa Gemlik'teki üretim üssünde 29 Ekim'de seri üretim başlamıştı. Yıl sonuna kadar yaklaşık 20 bin otomobil üretilecek. Hedef, 2030'a kadar 1 milyon aracı teslim etmek.

FİYATI NE KADAR?

Togg'dan yapılan açıklamaya göre, elektrikli otomobilin başlangıç fiyatı 953 bin TL olacak.

İki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak otomobilin fiyatı, aracın donanım özellikleri ve menzil değerine göre farklılık gösteriyor.

Öte yandan, C segment SUV modeline T10X adını veren Togg, aracın arkadan itişli versiyonlarında iki farklı menzil değeri sunuyor.

160 kW/218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak.

T10X’in 52.4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16.7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88.5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16.9 kWh/100 km (WLTP).

- V1 RWD Standart Menzil: 953 bin TL
- V2 RWD Standart Menzil: 1 milyon 55 bin TL
- V2 RWD Uzun Menzil: 1 milyon 215 bin TL

En baz paket 953 bin TL başlayan fiyat ile satışa sunulurken, aynı menzil değerine sahip, yani 314 kilometre menzil değeri sunan versiyonun dolu paketi 1 milyon 55 bin TL fiyat etiketine sahip. Bu noktada, baz paketin V1 olarak isimlendirildiğini, dolu paketin ise V2 şeklinde anıldığını söyleyelim.

Yapılan açıklamada, model adındaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10’un cihazın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu, X’in ise SUV gövde tipini ifade ettiği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji