TikTok'un yükselişi YouTube'u düşürdü

Alphabet, video izleme platformunun gelirinin yıllar sonra ilk kez düştüğünü açıkladı.

TikTok'un yükselişi YouTube'u düşürdü

Bildiğiniz gibi son dönemin en hızla yükselen uygulamaları başında TikTok geliyor. Çin merkezli ByteDance şirketinin sahibi olduğu video paylaşım platformu, günlük aktif kullanıcı sayısını her geçen gün biraz daha arttırıyor. Popüler uygulama, özellikle gençler arasında oldukça popüler ki bu da reklam gelirleri konusunda şirketin elini epey güçlendiriyor.

Çünkü bildiğiniz gibi reklam verenler gençlerin kullandığı uygulamalara öncelik veriyor. TikTok’un bu yükselişinin Instagram ve Facebook gibi uygulamaları zor durumda bıraktığı, bu uygulamaların kullanım sürelerinin ve dolayısıyla reklam gelirlerinin düştüğü bir süredir konuşuluyor. Ancak kullanıcılarını TikTok’a kaybeden uygulamalar bundan ibaret değil. Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube da son dönemde yaşanan bu kullanıcı göçünün etkilerini hissetmeye başladı.

Google ve YouTube’un sahibi olan Amerikalı teknoloji devi Alphabet, son mali çeyreğin sonuçlarını açıkladı. Bir süredir YouTube’un gelirlerini ayrı bir kalemde açıklayan Alphabet, bunu yapmaya başladığı günden beri ilk kez YouTube’un gelirinin düşüş yaşadığını açıkladı.

Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde 7.2 milyar dolar gelir elde eden YouTube, bu yılın üçüncü çeyreğinde ise 7 milyar dolar gelir elde etti. Yıldan yıla yaşanan bu düşüş, artan rekabetin YouTube’a kan kaybettirmeye başladığını gösteriyor. Amerikalı teknoloji devinin bu gidişatını tersine çevirip çeviremeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler