TikTok "müstehcen" içeriklere karşı harekete geçti

TikTok "müstehcen" içeriklere karşı gelişmiş yapay zeka analizlerine odaklandı.

TikTok "müstehcen" içeriklere karşı harekete geçti

TikTok'un Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, platformun müstehcen içeriklere karşı mücadelesinde gelişmiş yapay zeka teknolojilerinin kullanıldığını açıkladı. Gelen, TikTok'un ana amacının yaratıcılığı teşvik etmek ve kullanıcılarına keyifli zamanlar sunmak olduğunu belirtti. 2024 yılında da içerik üreticilerini destekleyerek yaratıcı projelere odaklanacaklarını ifade etti.

Gelen, kullanıcı deneyimini daha kişisel ve güvenli kılmak için çalışmalarının süreceğini, platforma olan bağlılığı artırmayı ve yerelleşme yoluyla kullanıcılarla olan ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. TikTok, kullanıcı güvenliğini öncelik olarak gördüğünü ve bu doğrultuda çeşitli önlemler aldığını vurguladı.

Ayrıca, platform genç kullanıcılar ve aileleri için çeşitli güvenlik özellikleri sunuyor. Bu özellikler arasında ekran süresi yönetimi, içerik filtreleme ve kısıtlı mod gibi seçenekler bulunuyor. Gelen, bu özelliklerin ebeveynlere çocuklarının hesapları üzerinde kontrol sağladığını anlattı.

TikTok, kötü niyetli içerikleri tespit etmek ve kaldırmak için yapay zeka tabanlı içerik moderasyonu kullanıyor. Gelen, platformun genç kullanıcıların güvende hissetmelerini sağlamak için bilinçlendirme çalışmalarına ve politika güncellemelerine önem verdiğini belirtti. 13-18 yaş arası kullanıcılar için ekran süresini sınırlayan ve güvenlik önlemlerini artıran uygulamaların platformu daha güvenilir bir yer haline getirmek için tasarlandığını ifade etti.

Son olarak, Gelen TikTok'un kullanıcı güvenliğine ve gizliliğine büyük önem verdiğini, uygunsuz içeriklerin tespiti ve önlenmesi konusunda kararlı olduklarını kaydetti. Platform, hem insan moderasyonu hem de yapay zeka teknolojilerini kullanarak 'Topluluk Kuralları'nı ihlal eden içeriklere karşı etkin bir şekilde mücadele ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji