Telefonla konuşmada birinciyiz!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2014 yılı 3. Çeyrek Üç Aylık Pazar Verileri Raporu’nu yayımladı. Rapor mobil internet ve görüşme sürelerinin hızla arttığını gösterdi. Temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan verilere göre Türkiye 370 dakika

Telefonla konuşmada birinciyiz!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2014 yılı 3. Çeyrek Üç Aylık Pazar Verileri Raporu’nu yayımladı. Rapor mobil internet ve görüşme sürelerinin hızla arttığını gösterdi. Temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan verilere göre Türkiye 370 dakika olan aylık ortalama mobil görüşme süresi (MoU) ile Avrupa ülkelerine kıyasla en fazla görüşme yapan ülke oldu. Ancak kısaca abone başına elde edilen aylık gelir anlamına gelen “ARPU” rakamlarına bakıldığında Batı Avrupa ülkelerinde Haziran 2014 sonu ortalama ARPU 20.27 Euro seviyelerinde iken Türkiye’de bu rakamın 8 Euro seviyesinde gerçekleştiği görüldü.
 
BTK’nın raporuna göre, Eylül 2014 itibarıyla Türkiye’de yaklaşık yüzde 93.8 penetrasyon oranına karşılık gelen toplam 71 milyon 908 bin 742 mobil aboneye ulaşıldı. Bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla Avrupa’da mobil penetrasyon oranı en yüksek ilk beş ülke Finlandiya, Portekiz, Avusturya, İsveç ve Danimarka oldu.
 
PENETRASYON ARTTI
 
Bu ülkelerin ortalama mobil penetrasyon oranı yüzde 136 olarak gerçekleşti. 2013’te bir önceki yıla göre toplam trafik miktarı yüzde 7 artarak 202.6 milyar dakikaya ulaşırken, trafiğin yaklaşık yüzde 92’sini mobil trafik oluşturdu. 2014 üçüncü çeyreğinde 370 dakika olan ortalama aylık mobil kullanım süresiyle Türkiye, Avrupa ülkelerine kıyasla en fazla mobil telefonla görüşme yapan ülke oldu. Türkiye’yi Fransa, İsveç ve Norveç izledi.
 
Diğer yandan BTK’ya 1 Ağustos 2012 ile 7 Kasım 2014 tarihlerinde toplam 145 bin 983 şikâyet yapıldı. Şikâyetlerin sektör bazında dağılımına bakıldığında, en fazla şikâyetin yaklaşık yüzde 48’le cep hizmetleriyle ilgili olduğu görüldü.
 
GENIŞBANT INTERNET 40 MILYONA ULAŞTI
-11 Kasım 2014 itibarıyla elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmeci sayısı 654 oldu.
 
-2014 yılı üçüncü üç aylık dönemde Türk Telekom ve mobil şebeke işletmecilerinin net satış gelirleri yaklaşık 7.3 milyar TL olarak gerçekleşti.
 
-2008 yılında 6 milyon genişbant internet abonesi bulunurken, altı yıla yakın bir sürede altı katı aşan artışla üçüncü çeyrek sonu itibarıyla 40 milyona yaklaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler