Tekzip Metni

www.haber61.net adresli internet sitesine ait http://www.haber61.net/trabzonda-uyanik-elektrikciler-129675h.htm linki içeriğindeki 08.11.2012 tarihli “Önce Elektriği Kes, Sonra Jeneratörünü Sat” başlıklı haberde maddi gerçeğe aykırı, karalayıcı, aldatıcı

Tekzip Metni

www.haber61.net adresli internet sitesine ait https://www.haber61.net/trabzonda-uyanik-elektrikciler-129675h.htm linki içeriğindeki 08.11.2012 tarihli “Önce Elektriği Kes, Sonra Jeneratörünü Sat” başlıklı haberde maddi gerçeğe aykırı, karalayıcı, aldatıcı ve her iki müvekkilin haklarını zedeleyici ifadelerin kullaıldığı görülmüştür. Bahsi geçen haber müvekkillerin ticari itibarını ve kişilik haklarını zedeleyici niteliktedir.

Müvekkil Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan aldığı lisans ile Trabzon iline elektrik enerjisi dağıtımı yapmaktadır. İştigal ettiği faaliyet alanı itibariyle bir kamu hizmeti sunmakta olup faaliyetleriri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun denetimi altındadır. Dolayısıyla, sorumlu nolduğu bölgelere elektrik vermemek gibi bir keyfiyette bulunamayacağı gibi kendi itibarını ve kamu yararını zedeleyecek böyle bir faaliyette bulunması söz konusu dahi olamaz.

Müvekkil  Aksa Jeneratör San. Aş.ise, 1984 yılından beri Jeneratör üretimi alanında faaliyet gösteren köklü bir şirkettir. Halıhazırda gerek yurt içi, gerekse yurt dışında jeneratör satışı yapmakta olup alanında Türkiye ve Dünya’nın önde gelen şirketlerinden biri olarak gösterilmektedir. Hal böyleyken, haber içeriğinde belirtildiği şekilde bir satış yolunu tercih etmeye ihtiyaç duymayacağı gibi toplum içerisinde edindiği konuma ve ticari itibarına zarar verecek bu tür faaliyette bulunması da mümkün değildir.

Gerçeklikten uzak haber içeriğinin yanı sıra izah ettiğimiz sebeplerden, yayınlanan haberin hiçbir somut veriye dayalı gerçekliği bulunmamakla birlikte, haber içeriğinde kullanılan ifadelerin müvekkilleri karalama amacıyla kötü niyetli yazıldığı tartışmasızdır. Bu şekilde yapılan haber meslek ilkelerine aykırı ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla da bağdaşmamaktadır. Yayınınız içeriği, maddi gerçeklere aykırı iddia ve ifadeler taşımakta olup hiçbir hukuka uygunluk sebebi arz etmemektedir. Tüm kamuoyunu yanıltacak biçimde yayın yapılarak müvekkillerin kişilik haklarına zarar verilmek istenilmekte ve müvekkillerin yıllar içinde oluşturduğu güvenilir imaj açıkça tahrip edilmeye/karalanmaya çalışılmaktadır.

Müvekkiller, iştigal ettiği alanlarında uzun yıllardır faaliyet gösteren Türkiye’nin önde gelen, gerek ticari itibarınıi gerekse tüketiciyi her zaman korumayı ilke edinmiş saygın şirketler olup bu ilke doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerini kamuoyuna saygıyla bildiririz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji