Steam'den oyun severlere kötü haber

Steam kur güncellemesi ile oyun fiyatlarına büyük bir zam geldi. Platform içerisinde sabitlenen 1.8 TL'lik dolar kuru, 10 TL'ye çıkartıldı. Steam Türkiye oyun fiyatları da böylelikle tavan yaptı.

Steam'den oyun severlere kötü haber

Oyun oynamak da hayal oldu. Call Of Duty, FM, Persone 5 Royal ve Gotham Nights gibi popüler oyunların fiyatlarını şimdiki halleriyle görmek artık imkansız. Peki Steam Türkiye oyun fiyatları ne kadar oldu, kur güncellemesi sonrası Steam fiyatları nedir?

Oyunların dijital platformlarda yaygınlaşmasının önünü açan Steam, dünya genelinde 39 farklı döviz kurunda hizmet sunuyor. Steam Türkiye'de ise bu döviz kuru 1.8 TL'ye sabitlenmişti. Ancak Steam tarafından yapılan açıklamaya göre bu fiyat 10 liraya çıkarıldı. Böylelikle Steam kur güncellemesi ile oyunseverler de büyük şok yaşadı. Peki Steam Türkiye oyun fiyatları ne kadar oldu?

STEAM TÜRKİYE OYUN FİYATLARI NE KADAR OLDU?
Steam'in yaratıcısı Valve, satış fiyatlarına hiçbir zaman dahil olmayacağını açıklasa da Yazılım Mühendisi Dora Özsoy, Steam Türkiye fiyatlarıyla ilgili çarpıcı gerçeği ortaya serdi. Steam'in söz konusu güncellemesini ilk olarak Twitter hesabından paylaşan Dora Özsoy, "Steam an itibariyle önerilen dolar kurunu 1.8'den 10'a yükseltti, hepimize geçmiş olsun. Yayımcılar hala kendi fiyatlarını girebilirler ancak çoğu oyun otomatik fiyatlandırmayı kullanıyor. Panel, mevcut önerilen fiyatların altındaki oyunlarda uyarı gösteriyor.  Bu da zaten çıkmış oyunlara da zam yapılabileceğini gösteriyor. 11$ - 24TL'lik oyunumuza yeni önerilen fiyat 125 TL." açıklamasında bulundu. 

STEAM KUR GÜNCELLEMESİ TEPKİ TOPLADI
Steam'in Türkiye fiyatları için kur güncellemesi yapması ve 10 TL'ye yükseltmesinin ardından sosyal medya üzerinden konuya ilişkin birçok tepki de gösterildi. Özellikle Steam'in geliştiricisi Valve, bu fiyatlara hiçbir zaman karışmayacağını duyurmuştu. Fakat gelen kur güncellemesi ile Steam oyun fiyatlarında büyük bir yükseliş söz konusu. Ayrıca Steam yenilenen fiyat politikası hakkında da bir video paylaştı ve güncellenen halini oyun severlere aktardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji