SONGAR'a yeni ateş gücü

Silahlı dron SONGAR yeni ateş gücüne kavuştu.

SONGAR'a yeni ateş gücü

Türkiye'nin savunma sanayisi alanında önemli bir adım attığı ve bu alanda yerli teknolojilerin geliştirilmesine yönelik çalışmaların hız kazandığı görülüyor.

Asisguard ve Repkon Savunma Sistemleri, 2022'de SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda imzalanan bir iş birliği protokolü ile dikkat çekti. Bu iş birliği, Asisguard tarafından geliştirilen SONGAR adlı silahlı drone'a, Repkon'un RDS40-MGL adlı 6'lı tamburalı bombaatarın entegrasyonunu içeriyor. Bu entegrasyon sayesinde SONGAR, artırılmış ateş gücü ve etkinlikle dikkat çekiyor.

Asisguard Genel Müdürü Barış Düzgün, güvenlik güçlerine sunulan SONGAR'ın çeşitli mühimmat ve yük kapasiteleriyle geliştirilmeye devam ettiğini belirtti. Düzgün, gece operasyonlarını destekleyecek yeni teknolojiler üzerinde de çalıştıklarını vurguladı.

Öte yandan, Repkon Savunma Sistemleri'nin İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim Direktörü Uğur Cem Gürpınar, 6'lı tamburalı bombaatarın yeni kullanım konseptlerine kavuştuğunu ve bu silah sisteminin yakın gelecekte çeşitli hava, kara ve deniz platformlarında kullanılacağını ifade etti. Bu gelişmeler, Türkiye'nin savunma teknolojileri alanında kendi yeteneklerini geliştirmesi ve yerli üretim stratejisinin bir parçası olarak değerlendirilebilir.

songara-yeni-ates-gucu.webp

songara-yeni-ates-gucu-001.webp

songara-yeni-ates-gucu-002.webp

songara-yeni-ates-gucu-003.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler