Selfie çılgınıysanız ruh hastası olabilirsiniz!

Facebook, Twitter ve Instagram gibi sitelere düzenli olarak fotoğraflarını koyanların muhtemelen narsistik ve bencil oldukları, diğerleriyle empati yapamadıkları ifade edildi.Selfie takıntısının erkeklerde daha önce düşünülenden daha büyük bir problem old

Selfie çılgınıysanız ruh hastası olabilirsiniz!

Facebook, Twitter ve Instagram gibi sitelere düzenli olarak fotoğraflarını koyanların muhtemelen narsistik ve bencil oldukları, diğerleriyle empati yapamadıkları ifade edildi.

Selfie takıntısının erkeklerde daha önce düşünülenden daha büyük bir problem olduğu bildirildi.

ABD'de Ohio Eyalet Üniversitesi'ndeki psikologlar, düzenli olarak selfie çeken, bunlar üzerinde fotoşopla oynamalar yapan ve sosyal paylaşım sitelerinde yayımlayan erkeklerde ortalamalardan daha yüksek seviyede anti-sosyal özellikler tespit etti. Araştırmayı yapanlardan Prof. Jesse Fox, görünümleri daha iyi olsun diye fotoğraf üzerinde oynamalar yapan erkeklerin narsisizm ve kendisini nesneleştirme emareleri gösterdiklerini bildirdi. Profesör Fox, “Çok selfie çeken ve bunlar üzerinde uzun süre oynamalar yapan erkeklerin daha narsisist olmaları şaşırtıcı değil” dedi.
Narsisizm, kişinin kendisini diğerlerinden daha zeki ve daha çekici gördüğü bir kendisini beğenmişlik hastalığıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler