Seçim sonrası Türkiye'de zam furyası!

Apple’ın kullanıcılarına gönderdiği bilgilendirme e-mailine göre bugünden itibaren, App Store’dan Avustralya doları, Hindistan rupisi, Endonezya rupiahı, Türk lirası ve Güney Afrika randı para birimlerinde alışveriş yapan kullanıcılar eskisine göre daha y

Seçim sonrası Türkiye'de zam furyası!

Apple’ın kullanıcılarına gönderdiği bilgilendirme e-mailine göre bugünden itibaren, App Store’dan Avustralya doları, Hindistan rupisi, Endonezya rupiahı, Türk lirası ve Güney Afrika randı para birimlerinde alışveriş yapan kullanıcılar eskisine göre daha yüksek fiyatlar görecekler.

Bununla birlikte Apple, İsrail ve Yeni Zelanda’daki uygulama mağazaları için indirim yapacağını da açıklıyor. İsrail para birimi yeni şekel ve Yeni Zelanda doları cinsinden yapılan alışverişler eskisinden daha ucuz olacak.

Türkiye'de örneğin 1,79 TL'lik uygulamanın yeni fiyatla 1,99 TL'den ücretlendirilmesi bekleniyor.

Bir süredir yeni çıkan uygulamalar 1,99 TL'den satılıyordu.

Yeni fiyatlar da TL üzerinden belirlenirken, uygulamaların ücretlerinde zam yapılmasında para birimlerindeki kur artışı etkili olduğu düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler