Sahibinden.com’a neden girilemiyor, çöktü mü? Sahibinden erişim sorunu neden?

“Sahibinden.com’a neden girilemiyor? Sahibinden çöktü mü, erişim sorununun nedeni ne? Sorularının yanıtı olarak şirketin alan adı problemi yaşadığı iddia edildi.

Sahibinden.com’a neden girilemiyor, çöktü mü? Sahibinden erişim sorunu neden?

Türkiye'nin popüler ilan platformlarından biri olan sahibinden.com, gece yarısından itibaren erişim sorunları yaşamakta. Sahibinden.com çöktü mü? Kullanıcılar ve gözlemciler arasında çeşitli iddialar dolaşırken, şirketin yaptığı açıklamada, hizmet sağlayıcı ile yaşanan teknik sorunlara dikkat çekildi.

En dikkat çekici iddialardan biri, sahibinden.com'un domain adını yenilemek için gereken ödemeyi zamanında yapmayı unuttuğu yönünde. 30 Aralık 2023'te sona eren yenileme süresinin ardından, 1 Ocak 2024'te ödemenin yapıldığı gözlendi. Bu gecikme, domain sağlayıcısının site ismini otomatik olarak askıya almasına ve sahibinden.com'un 'Client Hold' durumunda gözükerek erişilemez hale gelmesine neden oldu.

Bir başka iddia ise, Whois verilerinde ABD'de bir eyalet adresinin kayıtlı olması ve bu adresin başka bir kullanıcı tarafından satın alınmış olabileceği yönünde. Ancak, ilk kaydedilme tarihi 30 Aralık 1999 ve yenileme tarihi olarak 1 Ocak 2024 gösteren bilgiler, ödemenin geciktiği ancak site adının henüz başka birine geçmediğini işaret ediyor. Genellikle, ödeme gecikmelerinde, alan adı sağlayıcılar site adını geçici bir süre askıya alıyor ve ödeme yapıldıktan sonra site kısa sürede tekrar hizmete açılıyor. ABD adresi, ana hizmet sağlayıcının ABD'de bulunduğunu gösteriyor.

sahibinden.jpg

Sahibinden.com, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışması devam etmekte olup, konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır" ifadelerini kullandı. Bu durum, şirketin yaşadığı sorunun çözümü üzerine yoğunlaştığını ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini gösteriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler