Robotlara bunu da yaptırdılar

İzmir Kültürpark'ta 12-15 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Agroexpo 2015-10. İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda, bu kez bilinenden farklı robotlar boy gösterecek. Türkiye'de ilk defa sergilenecek süt sağım robotları İsveçli De Laval, Hollandal

Robotlara bunu da yaptırdılar
İzmir Kültürpark'ta 12-15 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Agroexpo 2015-10. İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda, bu kez bilinenden farklı robotlar boy gösterecek. Türkiye'de ilk defa sergilenecek süt sağım robotları İsveçli De Laval, Hollandalı Leely ve Alman Gea Farm bilimadamları tarafından çalıştırılacak. Lazer sensörler aracılığıyla inekleri algılayıp sağımı yüzde 100 başarıyla tamamlayan bu robotlar, yüzlerce ineklik çiftliklerde bile bir iki kişinin çalışmasını yeterli kılıyor. El değmeden sağılan ineklerin sütleri, yine el değmeden soğutma tanklarına gönderiliyor ve bakteri seviyesinin asgari seviyede kalması sağlanıyor.
 
Fuarda hayvancılığın yanısıra yenilikçi tarım makinelerinin çalışmasının da gösterileceğini belirten Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan, çiftçi ve yetiştiricilerin son teknolojileri sadece Agroexpo'da görebileceğini söyledi. 700'ü aşkın sektör firmasının katıldığı fuar, 10.00–18.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji