Razer'ın yeni oyun konsolu tanıtıldı

Razer tarafından yıllık olarak düzenlenen RazerCon fuarının bu yılki etkinliğinde ise, sektöre yepyeni bir taşınabilir oyun konsolu tanıtıldı.

Razer'ın yeni oyun konsolu tanıtıldı

Taşınabilir oyun konsollarının geçmişi bir hayli eskiye dayanıyor olsa da, en son popüler olduğu dönem için PlayStation Vita’nın çıktığı zamanları gösterebiliriz. Gerçekten de o zamanlar yine Nintendo’nun liderliğinin sürdüğü zamanlar olsa da, PlayStation Vita sektöre önemli bir soluk getirmiş ancak sonrasında artan akıllı telefon kullanımı ve gelişen mobil oyun teknolojileri yüzünden bu konsolların pabucu dama atılmıştı.

Ancak devran bir kez daha döndü ve taşınabilir oyun konsolları bir kez daha popüler hale gelmeye başladı. Özellikle Valve’nin Steam Deck konsolu sayesinde önemli bir ivme kazanan sektör, şimdilerde birçok yeni oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Ünlü teknoloji firması Razer tarafından yıllık olarak düzenlenen RazerCon fuarının bu yılki etkinliğinde ise, sektöre yepyeni bir taşınabilir oyun konsolu armağan edilmiş oldu.

Razer Edge ismiyle tanıtılan bu oyun konsoluna baktığımız zaman temelde 3 farklı versiyon ile karşımıza çıktığını görüyoruz. Wi-Fi, Founder ve Verizon 5G isimlendirmesiyle satışa sunulan bu üç konsoldan ilk ikisinin fiyatları sırasıyla, 399,99 dolar ve 499,99 dolar olarak açıklanırken, dünyanın ilk 5G destekli taşınabilir oyun konsolu olan Verizon 5G modeli için şimdilik bir fiyat bilgisi paylaşılmadı.

6,8 inç büyüklüğünde dokunmatik AMOLED ekrana sahip olan Razer Edge 2.400 x 1.080 piksel çözünürlük değeri ve 144Hz ekran yenileme hızıyla geliyor. Gücünü oyun konsolları için özel geliştirilen Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1 yonga setinden alan konsolda 8GB RAM ve 128GB dahili depolama alanı bulunuyor. Son olarak yeni konsolun oyun sıkıntısı çekmeyeceğini çünkü Xbox, PC ve Android oyunları da dahil olmak üzere pek çok platformun oyunlarını destekleyeceğini de belirtelim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler