Pokemon GO nedir, nasıl yüklenir ve nasıl oynanır? - İşte tüm detaylar

Oyun severlerin yeni gözdesi Pokemon Go çıktığı ilk günden itibaren ortalığı kasıp kavuruyor. Peki bu oyun nedir, nasıl yüklenir ve nasıl oynanır? Tüm detaylar haberimizde.

Pokemon GO nedir, nasıl yüklenir ve nasıl oynanır? - İşte tüm detaylar

Son dönemin oyun anlamında yeni çılgınlığı Pokemon Go, çıktığı ilk günden itibaren oynanmaya, konuşulmaya ve sosyal medyada büyük ilgi görmeye başladı. Oyun meraklılarının büyük merakla takip ettiği hakkında haberler yapılan, forumlarda ve diğer platformlarda konular açılan oyunun dün detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Pokemon Go nedir?

Devasa oyunculu bir online platform. Zenginleştirilmiş gerçeklik teknolojisiyle çalışan bir cep telefonu uygulaması. Oyuncular telefonlarının kamera özelliğini kullanarak bulundukları ortamı tarayabiliyor ve kamera görüntüsü üzerinde beliren Pokemonları yakalayabiliyor. Hiç çizgi filmi izlerken keşke gerçek dünyada olsa da yakalasak yada keşke başka bir gezegene gitsem de bu canlılar olsa ve böyle bir dünya gerçek olsa dediniz mi? İşte Eylül ayında yapılan açıklamaya göre 2016 yılının herhangi bir ayında ( başları da sonları da olabilir) çıkacağını ve sadece iOS ve android işletim sistemi kullanan telefonlara geleceğini duyurdu.



Hangi telefonlar ile uyumlu

Açıklanana göre yalnızca iOS ve Android cihazlara gelmektedir. Windows Phone bu oyundan yararlanamamaktadır. Intel işlemci kullanan telefonların oynamasında problem vardır.

Android Sistem Gereksinimleri:

•Android 4.4 - Android 6.0.1
(Android N desteklenmiyor)
•İdeal çözünürlük 720×1280 pixel (tablet için uygun değil)
•Güçlü İnternet Bağlantısı (Wi-Fi, 3G, or 4G)
•GPS and Konum Servisleri
•Intel İşlemciler Desteklenmemektedir.

iOS Sistem Gereksinimleri:

•iPhone 5+
•iOS 8+
•Güçlü İnternet Bağlantısı (Wi-Fi, 3G, or 4G)
•GPS and Konum Servisleri
•Telefona jb işlemi yapıldıysa oyun oynanamaz.

Nasıl oynanır?

Farklı Pokemonlar farklı ortamlarda yaşıyor. Mesela su Pokemonlarını yakalamak için oyuncunun göl ya da deniz kenarlarına gitmesi gerekiyor.

Oyuncular Pokemon toplayıp deneyim kazandıkça seviye (level) atlıyor ve 5. Seviyeye geldiklerinde de Pokemonlarını savaştırabiliyorlar.

Kullanıcıları sokağa çıkıp Pokemon avlamaya teşvik eden oyun, telefonların GPS sistemlerini de kullanıyor.

Haritada beliren Pokestoplara giden oyuncular, bedava özellikleri kazanıyor.

Pokemon GO'yu indirmek bedava ancak oyunun içinde birçok özelliğin satın alınması gerekiyor.

Oyuna henüz başlayacaklar için şayet Pikachu yakalamak istiyorsanız, size verilen ilk 3 Pokemon’dan hiçbirini seçmeyin, reddedin. Sonra karşınıza çıkacak ilk birkaç Pokemon’dan biri Pikachu olacak.

Oyuncuların en büyük yardımcılarından biri de ekranın sağ alt köşesindeki “yakınındaki” butonu. Bu özellik sayesinde yakınınızdaki Pokemonları görebilirsiniz. Bir adım en yakını, üç adım en uzak Pokemon’u gösteriyor.

Pokestop noktalarına uğramadan geçmeyin. Bu Pokestop’lar size poke topu ve farklı eşyalar sağlayacak. Bir Pokestop noktasını 5 dakikada bir tekrar kullanabilirsiniz. Ayrıca Pokestop noktalarının etrafında ya da altında her zaman Pokemon oluyor bizden söylemesi.

Pokemon’la karşılaştığınızda poke toplarınızı boşa harcamayın. Pokemon’un etrafında çıkan halka sizin hedefleme sisteminiz. Bunu kullanmak için poke topuna basılı tutun. Burada önemli olan halka küçüldüğünde atış yapmak. Unutmayın yeşil halka kolay, sarı halka orta, kırmızı halka ise zor yakalanan Pokemonlarda ortaya çıkıyor.

Gün içerisinde farklı saat dilimlerinde oynamak, farklı Pokemonlar yakalamak için önemli bir ayrıntı. Özellikle Amerikalı oyuncuların oyunda olmadığı saatleri seçmek şansınızı artıracaktır. Unutmayın, bazı Pokemonlar gece, bazıları da gündüz çıkıyor.

Farklı mekânlar, farklı Pokemonlar demek. Kalabalık ve Pokestop olan mekânlarda her zaman Pokemon vardır fakat özel ve zor bulunan Pokemonlar için ara sokakları da gezmeniz gerekecek.

Yakaladığınız Pokemonlar tekrar karşınıza çıkabilir ancak daha önce yakaladığınız için bu Pokemonları es geçmeyin. Keza bu aynı Pokemonlar sizin Pokemonlarınızın evrim geçirmesine (evolve) yardımcı olacak.

Bir de şanslı yumurtalar var. Bu yumurtalar çatladığında sürpriz bir Pokemon’la karşılaşacaksınız. Fakat bu yumurtaların çatlaması için 2, 5 ya da 10 km yürümeniz gerekiyor. Bir ayrıntı daha; kilometresi fazla olan yumurtalardan daha nadir Pokemonlar çıkıyor.

Ve son olarak oyun arka planda çalışmıyor. Yani oyunda olacağınız her an şarjınız azalacak demektir. Kullanılan donanımla birlikte şarjınızı en hızlı bitiren uygulamalardan biri olacak. Ava çıkarken yedek batarya almayı unutmayın!
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji