Oyun severlere müjde!

Uzun zamandır kullandığımız DDR3 RAM’ler, yerlerini DDR4′e bırakıyor. Peki aralarında ne fark var?Masaüstü PC’ler için DDR4 RAM’lerin geliş tarihi belli oldu. Özellikle oyun severler, makinelerinin daha hızlı çalışması için yüksek hızlı RAM’lere büyük ilg

Oyun severlere müjde!

Uzun zamandır kullandığımız DDR3 RAM’ler, yerlerini DDR4′e bırakıyor. Peki aralarında ne fark var?

Masaüstü PC’ler için DDR4 RAM’lerin geliş tarihi belli oldu. Özellikle oyun severler, makinelerinin daha hızlı çalışması için yüksek hızlı RAM’lere büyük ilgi gösteriyorlar ve ilk fırsatta RAM’lerini güncellemek isteyebiliyorlar. Aynı zamanda sunucularda da hızlı RAM’lerin bulunması gerekiyor.

Yeni bir RAM modeli çıkarken genellikle önce sunucu modelleri piyasaya çıkar, ardındansa PC Masaüstü modelleri satışa çıkardı. Fakat DDR4 için bu klişe kırılacak gibi görünüyor. 5 yıldan uzun zamandır geliştirme aşamasında olan DDR4′ler bu yılın üçüncü çeyreğinde, öncelikle masaüstü PC’ler için piyasada olacak. DDR4, DDR3′ten yüzde 50 daha fazla bant genişliği sağlarken, yüzde 35 daha az enerji tüketecek.

DDR4′ler şu anda anda test için anakart üreticilerine gönderilmiş durumda. Intel’in de DDR4′leri destekleyecek anakart bileşenlerini ve çiplerini piyasaya vermesiyle, DDR4′lerin 2015 başında büyük bir patlama yapması bekleniyor.

DDR4′lerin saat hızı 3.200 MHz düzeyinde olacak. DDR3′lerde ise bu hız 2.400 MHz seviyesindeydi. DDR4′ler ayrıca, RAM’lerde sık sık yaşanabilen hataları engellemek için dahili önlemlere sahip olacağı için daha stabil sistemler yaratacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji