ÖSYM siteyi erişime kapattı

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisi Buğra Ayan, ÖSYM'nin 'osym.gov.tr' adresli resmi sitesinde güvenlik açığı olduğunu iddia etmişti. Haberin medyada yer almasının üstünden 24 saat geçmeden

ÖSYM siteyi erişime kapattı

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisi Buğra Ayan, ÖSYM'nin 'osym.gov.tr' adresli resmi sitesinde güvenlik açığı olduğunu iddia etmişti.

Haberin medyada yer almasının üstünden 24 saat geçmeden açığın olduğu alt alan adı olan (http://okul.osym.gov.tr) sitesine girişler durduruldu.

Sabah itibari ile siteye girmek isteyenler siteye giriş yapılamadığını gördü.

ÖSYM'nin güvenlik tedbiri almaya yönelik adım atması üzerine Buğra Ayan  yaptığı açıklamada;

"http://okul.osym.gov.tr/DisplayImage.aspx?TCKimlikNo=Burayatckimliknogelecek şekilde bir kısayol kullanarak sistemdeki fotoğraflar görülebiliyordu.

Internet Download Manager gibi Orbit Downloader gibi Flashget gibi programlarla sona yazılan bir algoritmaya göre Toplu indirme yaparak sistemden bir çok fotoğraf çekilebilecek şekildeydi.

Bugün sistem değişmiş ve güvenlik artırılmıştır” ifadelerini kullandı.

İlgili haberimiz:

KTÜ'lü Buğra'dan yeni bir iddia

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji