OpenAI, Ses Klonlama Teknolojisi "Voice Engine"i Tanıttı: Çeviri Yeteneğiyle Dikkat Çekiyor

OpenAI, "Voice Engine" teknolojisini tanıttı; bu teknoloji 15 saniyelik bir ses kaydıyla konuşmacının sesine benzeyen sesler üretebiliyor.

OpenAI, Ses Klonlama Teknolojisi "Voice Engine"i Tanıttı: Çeviri Yeteneğiyle Dikkat Çekiyor

OpenAI, ses klonlama yeteneğine sahip yeni teknolojisi "Voice Engine"i tanıttı. Bu gelişme, yalnızca 15 saniyelik bir ses kaydı ve yazılı metinle, konuşmacının sesine benzer bir ses üretebilme kapasitesine işaret ediyor. 2022'de geliştirilen teknolojinin kötüye kullanım riskleri göz önünde bulundurularak geniş çaplı dağıtımı konusunda dikkatli bir yaklaşım sergilendiği vurgulandı.

OpenAI, özellikle seçim dönemlerinde ses klonlama teknolojisinin getirebileceği risklerin farkında olduğunu belirterek, uluslararası ortaklarla iş birliği yaparak geniş kapsamlı geri bildirimler topladığını açıkladı. Şirket ayrıca, Voice Engine'in test edildiği partner kullanıcılara, kimlik taklit etmenin yasak olduğunu, orijinal konuşmacının onayının gerektiğini ve üretilen seslerin yapay zeka tarafından yapıldığının açıkça belirtilmesi gerektiğini ifade etti.

Teknoloji aynı zamanda, orijinal konuşmacının sesini koruyarak çeviri yapma yeteneğine de sahip. Bu özellik, video ve podcast üreticilerinin kendi dillerinde ürettikleri içeriği, orijinal aksanlarını koruyarak farklı dillere çevirebilmesine olanak tanıyacak şekilde tasarlandı. Bu yenilik, içerik üreticilerine global bir izleyici kitlesine kendi sesleriyle ulaşma fırsatı sunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji