Mühendise 165 bin dolar maaş!

Silikon Vadisi'nin yetenekli mühendislerinin yüksek maaşlar aldıkları herkes tarafından biliniyordu. Ancak son 1 yıl içerisinde maaşlarda yaşanan rekor artış duyanların ağzını açık bırakıyor.Örneğin sosyal medya devlerinden Twitter'ın mühendislik departma

Mühendise 165 bin dolar maaş!

Silikon Vadisi'nin yetenekli mühendislerinin yüksek maaşlar aldıkları herkes tarafından biliniyordu. Ancak son 1 yıl içerisinde maaşlarda yaşanan rekor artış duyanların ağzını açık bırakıyor.

Örneğin sosyal medya devlerinden Twitter'ın mühendislik departmanı başkan yardımcısı olan Christopher Fry geçtiğimiz yıl 10.3 milyon dolar gelir etti. Ancak bu elbette ki olağan bir durum değil.

Silikon vadisinin önde gelen işe alım uzmanlarından Scott Purcell, 2013 yılında bilgisayar programcılarının maaşlarının rekor seviyeye çıktığını söylüyor. Purcell," Bu işi yapmaya başladığımdan beri ilk kez en düşük mühendis maaşının 165 bin dolar olduğuna şahit oluyorum. Bu durumun yalnızca çok kar eden dev teknoloji firmalarında olduğunu düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz. Yalnızca 300 çalışana sahip firmalarda dahi durum aynı " diye konuştu.

Purcell sözlerine şöyle devam etti;

"Bu yıl pek çok yeni mezun mühendis 80 bin dolar seviyesinden işe alındı. 3 ile 5 yıl arasına deneyime sahip olanlarda ise bu rakamın 175 bin dolar seviyelerine çıktığı görülüyor" .

Söz konusu bu maaşlar ülke ortalamasıyla kıyaslandığında aradaki fark çok daha da açık bir biçimde görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler