MSN tarihe karışıyor!

 Messenger 15 Mart'ta tarihe karışacak!  Skype programına nasıl geçilecek, MSN kullanıcısı ne olacak? Microsoft geçiş sürecini kolaylaştırmak için Windows Live Messenger kullanıcılarına hesaplarını Skype'a geçirmeye yarayan bir yazılım sunuyor.  Ayrıca Sk

MSN tarihe karışıyor!

 

Messenger 15 Mart'ta tarihe karışacak!  Skype programına nasıl geçilecek, MSN kullanıcısı ne olacak? Microsoft geçiş sürecini kolaylaştırmak için Windows Live Messenger kullanıcılarına hesaplarını Skype'a geçirmeye yarayan bir yazılım sunuyor.  Ayrıca Skype'a doğrudan Windows Live Messenger hesabıyla da bağlanılabiliyor.
 
Skype'ye geçince dikkat edilmesi gereken hususlar
 
Skype, MSN'den farklı bir mantıkla çalışıyor. Bazı konularda daha dikkatli olmak gerekiyor. ESET Kıdemli Araştırma Uzmanı Righard Zwienenberg'in uyarıları şöyle:
 
Başka makinede kullanılması riskli
 
'Skype’yi başkasının bilgisayarında ya da internet kafe gibi ortamlarda kullanıyorsanız, verilerin sızması gündeme gelebilir. Geçmiş iletişim bilgileri, sizin makineniz ve bulutun dışında üçüncü bir sisteme transfer edilebilir. Skype kullanmayı sonlandırdığınızda, bu gizli yerde saklanan bilgiler silinmiyor ve sonra da, nereye bakacağını bilen kişiler, gönderdiğiniz mesajları ya da kiminle konuştuğunuz gibi bilgileri inceleyebiliyor'.
 
Geçmişi temizleyi sakın unutmayın!
 
Zwienenberg’e göre eğer kendi sisteminiz dışında başka bilgisayarlarda Skype kullanıyorsanız, Skype’ı kapatmadan önce geçmiş bilgilerinizi ve içerik detaylarınızı silebilirsiniz. 'Araçlar' menüsü içinde bulunan 'Seçenekler' kısmında geçmişin nasıl tutulmasını istediğinizi ayarlayabilirsiniz. Buradaki 'Gizlilik Seçenekleri' bölümünde yer alan 'Clear History-Geçmişi Temizle' düğmesiyle, hassas bütün verileriniz yerel olarak saklanan gizli yerlerden silinecek ve gizliliğiniz daha iyi sağlanacaktır.
 
Kişisel bilgilerinizle hassas davranın
 
Kurulum sırasında, küçük puntolarla yazılmış olan, 'Skype Kullanım Kılavuzunu' ve 'Skype Gizlilik Sözleşmesini' ’ni okumayı öneren Zwienenberg’e göre ne yazık ki çoğu kişi bu dokümanları okumaya zahmet etmiyor ve sadece geçerli olan ileri düğmesine basıyor. Ancak “kişisel bilgileriniz ile ilgili hassas olun” uyarısında bulunan Zwienenberg, “Eğer size ait olmayan farklı bir bilgisayar kullanıyorsanız özel verilerinizi silin. Ama en iyisi, sizin için önemli olan gizli ve özel verilerinizi korumak için başka sistem kullanmayın” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler