Mini PC nedir?

Küçük boyutları ile kolay bir şekilde taşınabilen ve istenen performansı sunan mini PC modelleri artık tüm üreticiler tarafından üretiliyor.

Mini PC nedir?

Mini PC Nedir?

Çeşitli iş istasyonları ve çalışma alanlarında tercih edilen mini PC, çoğu modele göre çok daha ideal olabilmektedir. Küçük boyutları ile kolay bir şekilde taşınabilen ve istenen performansı sunan mini PC modelleri artık tüm üreticiler tarafından üretiliyor. Bu sayede de geniş bir mini PC pazarı oluşmuş durumdadır. 

Mini PC Neden Tercih Ediliyor?

Mini PC’nin tercih edilmesinde pek çok etken bulunmaktadır. Standart bir masaüstü bilgisayar yerine Mini PC daha az alan kaplar ve böylece yer tasarrufu sağlar. Alandan kazancın yanı sıra kompakt yapıları sayesinde kontrolü kolaylaştıran bilgisayarlar, bağlantı noktaları üzerindeki hâkimiyeti de arttırmaktadır. Böylece basit bir USB bellek takarken dahi zorlanmanıza, eğilmenize ya da boş bir slot aranmasına gerek kalmaz. Farklı özelliklerle şekillendirilen modeller, standart modellerden alınabilecek performansı sunabileceğinden dolayı Mini PC’ler artık çok daha fazla ön planda tutulmaktadır.  Mini PC modelleri genellikle 3 farklı grupta değerlendirilmektedir. 

Ev Ofis Mini PC

Ev ve ofislerde kullanmaya uygun olan Mini PC modellerinde, maliyetler çok daha düşük tutulmaktadır. Temel olarak günlük işlerin yapılabileceği donanımlarla desteklenen bilgisayar, film izleme, basit oyunlar oynama, internet deneyimi ve ofis araçlarının kullanımını sağlar. Boyutları küçük olduğundan dolayı özellikle alan problemi yaşayanların tercih edebileceği Mini PC, zengin seçeneklerle beklenti ve kriterlere göre seçim yapılmasını da kolaylaştırmaktadır. 

Endüstriyel Mini PC

Endüstriyel olarak adlandırılan modellerde ise daha çok iş alanları göz önünde bulundurulmuştur. Dayanıklılık ve performansın arttırıldığı endüstriyel modellerinde fansız özel tasarımlar tercih edilmektedir. Suya ve toza karşı dayanıklı olmaları, Mini PC’lerin sorunsuz bir şekilde iş sahalarında da kullanılmasını sağlar. Non-stop çalışmaya göre üretilmiş olması sayesinde de kesintisiz bir şekilde çalışma desteği elde edilebilmektedir. 

Firewall Mini PC (Donanım)

Mini PC’lerin son kullanım alanı ise güvenlik duvarları ya da özel yazılımların kullanılacağı özel işlerdir. Firewall, Voip gibi kesintisiz bir şekilde çalışması gereken sistemlerde Mini PC çok daha pratik bir kullanım sunar. Böylece uzun saatler boyunca çalışsa dahi bir sorun yaratmayacak Mini PC, ekonomik olarak daha fazla verimlilik sunar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji