Milli tank Altay kış testinden geçti

 Savunma Sanayii Müsteşarlığı Kara Araçları Daire Başkanı Levent Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altay projesiyle iki tane tank prototipinin geliştirileceğini ve kalifikasyon testlerini tamamlayacaklarını söyledi.  Projede, kritik tasarım onaylam

Milli tank Altay kış testinden geçti

 

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Kara Araçları Daire Başkanı Levent Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altay projesiyle iki tane tank prototipinin geliştirileceğini ve kalifikasyon testlerini tamamlayacaklarını söyledi.
 
 
Projede, kritik tasarım onaylama safhasında olduklarını belirten Şenel, ana yüklenici Otokar ile alt yükleniciler Aselsan, MKE ve Roketsan'dan verdikleri dokümanlarla ilgili bazı düzeltmeler istedikleri bu sürecin tamamlanmasının ardından, asıl prototiplerin üretim safhasına geçileceğini anlattı.
 
Ana yüklenici firmanın, milli tank Altay'ın manevra kabiliyetiyle ilgili ilk kez kış testi gerçekleştirdiğini dile getiren Şenel, ''Aldığımız bilgiye göre, Sarıkamış'taki kar üstünde yapılan kış testi oldukça olumlu geçti. Sonuçlar memnuniyet verici'' dedi.
 
Şenel, kritik tasarımın tamamlanmasının ardından ana prototipin ortaya çıkacağını belirterek, şöyle konuştu:
 
''Ana prototip üzerinde, bizim kurallarını koyduğumuz prosedürlere göre testler gerçekleştirilecek. 2014 yılında ilk ana prototipin çıkmasını planladığımız projeyle ilgili, seri üretimi planlamaya başladık. 'Her şey bitsin, ondan sonra seri üretim yapalım' dersek, testler bittikten sonra boşluk olacak demektir çünkü seri üretime yönelik altyapı yatırımlarını yapmanız gerekir. Prototip geliştirmek başka, seri üretim yapmak başka bir şey. Bu yüzden boşluk oluşmasın diye Silahlı Kuvvetler ile görüşüyoruz.''
 
''Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü''
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı için hazırlanan, ana yüklenicisi FNSS Savunma Sistemleri firması olan ''Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü'' projesine de değinen Şenel, ''Seyyar yüzücü hücum köprüsü, yüzdürücü, köprü, vinç ve rampalar monte edilmiş 8x8 bir araç. Bunlar suda yan yana gelip rampalarla birleştiğinde, köprü oluşturabilen sistemler. 24 tanesi ve 4 de eğitim seti teslim edildi, 24'ü de hazırlanıyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler