Meğer hiçbirimiz Dünyalı değilmişiz!

Yaşamın kaynağının ilk olarak Dünya üzerinde başladığı algısının doğru olmadığı iddia edildi. Floransa'da düzenlenen Goldschmidt Toplantısı'nda konuşan Profesör Steven Benner yaşamın ilk olarak Mars'ta başladığı tezini savundu. BBC News'ın haberine göre;

Meğer hiçbirimiz Dünyalı değilmişiz!
Yaşamın kaynağının ilk olarak Dünya üzerinde başladığı algısının doğru olmadığı iddia edildi. Floransa'da düzenlenen Goldschmidt Toplantısı'nda konuşan Profesör Steven Benner yaşamın ilk olarak Mars'ta başladığı tezini savundu.
 
BBC News'ın haberine göre; Profesör Benner Kızıl Gezegen'de milyonlarca yıl önce türün başlangıcı için daha elverişli bir ortam olduğu görüşünde. Benner bu görüşünden yola çıkarak yaşamın önce Mars'ta başladığını ve ardından meteroitler aracılığıyla Dünya'ya ulaştığını söylüyor.
 
Dünya'nın yaşamın başlangıcı sırasında boron ve molibden mineralleri açısından zayıf durumda olduğu yönündeki bilgiler, Benner'ın yaşamın Mars'ta başladığı kanısını güçlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji