KTÜ'de Uluslararası açılış!

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ''Geleceğimiz olan gençlerimizi, araştırmacılarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için eğitim teknolojilerinden maksimum derecede istifade etmemiz gerekmektedir'' dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakü

KTÜ'de Uluslararası açılış!

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ''Geleceğimiz olan gençlerimizi, araştırmacılarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için eğitim teknolojilerinden maksimum derecede istifade etmemiz gerekmektedir'' dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi (FEF) tarafından düzenlenen ''3. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu''nun Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki açılış töreni, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış töreninde, KTÜ öğretim görevlisi Özdemir Hafızoğlu'nun 15 dakika süren kanunu dinletisi, sempozyuma katılan yerli ve yabancı bilim adamlarınca büyük alkış topladı.

Vali Kızılcık, törenin açılışında yaptığı konuşmada, globalleşmenin hızla hüküm sürdüğü dünyada artık sınırların anlamsızlaştığını belirterek, dünyanın herhangi bir noktasında olan herhangi bir olay ya da işlemin anında diğer noktalarda hissedilmesi ve öğrenilmesinin mümkünlüğünün en önemli sağlayıcısının bilgisayar, ulaştırma ve iletişim teknolojilerinde yaşanan baş döndürücü gelişmeler olduğunu belirtti.

Bu teknolojilerin aslında birbirini destekler mahiyette olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, şunları söyledi:
''Bu durum ülkelerin gelişmişliği ve gelişme süreçlerini de çok yakından etkilemektedir. Nitekim gelişmişlik kriterlerine baktığımızda eğitimde ve öğretimde en ileri olan ülkelerin aynı zamanda en gelişmiş ülkeler kategorisinde yer aldığını görmekteyiz. Dolayısıyla eğitimde başarılı olan ülkelerin kalkınma ve gelişme yarışında, serüveninde de en önde gittiklerini, koştuklarını görmekteyiz. Eğitimdeki başarıyı sağlayan temel unsurlardan bir tanesi de yaşanan teknolojik gelişmeleri en iyi şekilde bu alanda kullanıp bilgiye erişimde ve üretmede bu teknolojilerden maksimum seviyede istifade edebilmektir.''

Vali Kızılcık, doğal kaynakları yetersiz olduğu halde, eğitime yapılan enerji ve kaynak yatırımı sayesinde, eğitim teknolojilerini efektif kullanarak, bazı ülkelerin kalkınma ve gelişmişlik endeksinde çok ama çok ön sıralarda yer aldığının görüldüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:
''İşte bu sempozyum boyunca tartışılacak olan eğitim teknolojilerinin anlamı da önemi de burada ön plana çıkmakta. Dolayısıyla geleceğimiz olan gençlerimizi, araştırmacılarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için eğitim teknolojilerinden maksimum derecede istifade etmemiz gerekmektedir. Ümit ediyorum ki 3 günlük tartışma, fikir teatisi ve paylaşımı sürecinde eğitim teknolojileri ve bilgisayar kullanımı alanında ülkemizin geleceği açısından, dünyanın geleceği açışından bir adım daha atılmış olur, dolayısıyla dünya huzuruna, barışına katkı sağlanmış olur.''
KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, sempozyumun önemli ve faydalı sonuçlar getireceğine inandığını söyledi.
FEF Dekanı Prof. Dr. Ali Paşa Ayaz da bilimsel etkinliklerin üniversitelerin önemli faaliyetleri arasında bulunduğuna dikkati çekerek, ''Sempozyumlar bilimsel tartışmaların yapıldığı, genç akademisyenlerin bu süreçten faydalandığı, yeni bilgilerin paylaşıldığı etkinliklerdir. Bu sempozyumun da aynı faydaları sağlayacağına inanıyorum'' dedi.

3. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Karal ise bu tür etkinliklerde önceliğin bilimsel anlamda yüksek seviyeli çalışmalar yapılmasından geçtiğini, kendilerinin de bu amaç ve etik değerlere son derece önem verdiklerini söyledi.

Karal, 3 gün boyunca 7 ayrı salonda gerçekleştirilecek sempozyumda 250 sözlü bildiri ve 20 poster bildirimi yapılacağını anlatarak, ''Erişilen bu sayı sempozyumun son yıllarda eğitim alanındaki en yüksek bildiri sayısı ile gerçekleştirilen sempozyumlar arasında yer almasını sağlamıştır. Dinleyici katılımcılar da göz önüne alındığında sempozyumu 3 gün süresince yaklaşık 500 kişinin izlemesi beklenmektedir'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler