Kolbastıyla Gol Sevinci

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, "dünyanın ilk 11'e 11 online futbol oyunu" "I Can Football"ın uluslararası arenada başarı elde etmesini hedeflediklerini bildirdi. Gol attıktan sonra sevinç gösterisi şeklillerinin arasına kolbastı eklenmesi çalışmala

Kolbastıyla Gol Sevinci

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, "dünyanın ilk 11'e 11 online futbol oyunu" "I Can Football"ın uluslararası arenada başarı elde etmesini hedeflediklerini bildirdi. Gol attıktan sonra sevinç gösterisi şeklillerinin arasına kolbastı eklenmesi çalışmaları yapılıyor.

Türk Telekom Grubu oyun teknolojileri şirketi Sobee'nin piyasaya sunduğu online futbol ouyunu "I Can Football", Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 34. Compex Uluslararası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarı'nda düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, oyunun, eğlenmenin ve Türk Telekom'un yakınsama stratejilerinin önemli bir kısmı olduğunu belirtti.  

"I Can Football"un, bir şirketin neleri başarabileceğinin somut bir göstergesi olduğunu dile getiren Doany, "Nasıl ki Vitamin farklı dillere çevrilerek uluslararası arenada yer almaya başlayan bir ürün haline geldiyse, Sobee ve 'I Can Football'un da aynı başarıyı elde etmesini hedefliyoruz" diye konuştu. 

Türk Telekom bünyesinde yer alan Sobee Genel Müdürü Mevlüt Dinç de piyasaya sundukları oyun ile halı saha veya mahalle maçını internete taşımak istediklerini ifade etti. 

"I Can Football"un, "dünyanın ilk 11'e 11" oynanan online futbol oyunu olduğunu dile getiren Dinç, oyunu 6-7 kişilik bir ekiple geliştirdiklerini ifade etti. Dinç, "Dünyada artık oyunlar Hollywood filmi yapar gibi yapılır hale geldi. Bir oyunu yapmak için yüzlerce kişi çalışır. Böyle bir oyunu 6-7 kişiyle yapmak ise bir mucize... Bunun gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. 

GOL SEVİNCİ

Dinç, oyunun internet üzerinden online olarak, 22 kişinin bir araya gelmesiyle ve herkesin 1 pozisyonda oynaması ile oynandığını ifade etti. Dinç, maçtan bir kişinin çıkması halinde ise oyunun, çıkan oyuncunun yerini alarak maçın yarıda kesilmesini engellediğini söyledi. 

Oyunun 22 kişiyle oynanabilmesinin yanı sıra istenirse 1'e 1 de oynanabildiğini anlatan Dinç, şunları kaydetti: 

"Halı saha veya mahalle maçını I Can Football'la internete taşımak istiyoruz. Mahalle maçları da genellikle 'Top neredeyse herkes orada' mantığıyla oynanır. Burada da öyle oluyor ama bu oyunla futbolun bir takım oyunu olduğunu da kullanıcılara öğrettiğimizi düşünüyoruz. 

Oyunun başlangıcında kaleciyi seçemiyordunuz ama sonra çok talep geldi ve kaleciyi de kullanıma açtık. Şimdi de oyunda hakem olamıyorsunuz ama bu yönde de talepler gelmeye başladı. Önümüzdeki günlerde bunu da açabiliriz." 

Dinç, diğer bir soru üzerine de oyunun temel özelliklerinin ücretsiz olduğunu, ancak bazı ek özelliklerin ücretle sunulduğunu söyledi. Ücretle alınacak özelliklerin, oyunda rekabeti bozacak özellikler olmadığını anlatan Dinç, "Örneğin şu an gol attıktan sonra 3-4 sevinç gösterisi şeklimiz var. Buna yakında kolbastıyı ekleyeceğiz. Böyle özellikler ücretli olacak" dedi. 

"I Can Football"un şu an için 50 binden fazla kayıtlı kullanıcısının olduğunu ifade eden Dinç, oyunda liglerin, turnuvaların, kupaların olduğunu, yakın zamanda ödüllü turnuvaların da düzenleneceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji