İşte rüzgarın gücü...

zmir’in Yarımada Bölgesi başta olmak üzere birçok yerine kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES), bu kez Menderes Havzası’na yöneldi. Bu bağlamda Bakanlar Kurulu, Tire’de çok büyük bir alan için 'acele kamulaştırma” kararı aldı. Kısa süre içinde Tire’nin

İşte rüzgarın gücü...
zmir’in Yarımada Bölgesi başta olmak üzere birçok yerine kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES), bu kez Menderes Havzası’na yöneldi. Bu bağlamda Bakanlar Kurulu, Tire’de çok büyük bir alan için 'acele kamulaştırma” kararı aldı. Kısa süre içinde Tire’nin şehir merkezine yakın yüksek bölgelerinde RES kurulacak. 
 
    Çeşme, Karaburun gibi ilçelerinde kurulu bulunan RES’ler bu kez Menderes Havzası’nda kurulacak. Uzun zamandır fizibilite çalışmalarının yapıldığı RES’lerle ilgili önemli bir karar alındı. Ödemiş Rüzgâr Enerjisi Santrali’nin yapımı amacıyla tapuda hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararı çıktı. Bakanlar Kurulu’nun kararının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı ile resmi gazetede yayınlandı. 
 
    Karara göre, Tire ilçesi Karacaali, İhsaniye, Yenimahalle ve İpekçiler sınırlarını kapsayan alandaki farklı bölgelerde kamulaştırma yapılacak. Kamulaştırmanın ardından ise Tire’nin yüksek bölgelerine yeni RES’ler kurulacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler