İşte 4G'ye geçiş tarihi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı bir televizyon programına katıldı. Programda Türkiye'nin 4G'ye ne zaman geçeceği hakkında konuşan Elvan, "4G ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Teknik düzeydeki çalışmalarımızı bitirdik." dedi.2015 SONUNDA G

İşte 4G'ye geçiş tarihi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı bir televizyon programına katıldı. Programda Türkiye'nin 4G'ye ne zaman geçeceği hakkında konuşan Elvan, "4G ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Teknik düzeydeki çalışmalarımızı bitirdik." dedi.

2015 SONUNDA GELİYOR

Şu anda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çok yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Elvan "2015 sonuna doğru 4G'ye geçmiş olacağız" diye konuştu.

"HIZ EN AZ 10 KAT ARTACAK"

"Hız en az 10 kat daha artacak" diyen Elvan, mobil telefonlardan internete şu andakinden 10 kat daha hızlı girileceğini belirtti. İnternet konusunda kırsal alanlara yönelik de bir düzenleme olacağını bildiren Elvan, "İhaleye çıkıldığında kent merkezleri için bir düzenleme olacak bir de kırsal alanlar için düzenleme olacak. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Firmaların da özellikle şimdiden 4G'ye hazırlık yapmalarını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

"FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK"

İnternetle ilgili fiyatlara bakıldığında en ucuz internetin Türkiye'de olduğunu anlatan Elvan, "Türkiye'de özellikle çok ciddi bir rekabet ortamı var. Fiyatlarda inanılmaz bir düşüş oldu. Teknolojideki gelişmesi ve rekabet ortamının bu şekilde devam etmesi muhtemelen fiyatları daha da düşürecektir" dedi.

KEÇİÖREN METROSU

Keçiören Metrosu için çalışmaların devam ettiğini anlatan Elvan, "Özellikle havalandırmaya yönelik teknik bir takım sıkıntılar ortaya çıkmış. Onları çözüyorlar, herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. 2015 yılında kesinlikle açacağız" dedi.

ESENBOĞA HAVALİMANI

Esenboğa Havalimanı'na yönelik alternatif güzergahlar belirlendiğini açıklayan Elvan, "Öncelikle bu güzergahlardan hangilerini tercih edeceğimize karar verdikten sonra Esenboğa'ya yönelik adımları atacağız" dedi.

SİBER SALDIRI TİMLERİ

Siber saldırılarını ülkeleri tehdit eden önemli bir husus olduğunun altını çizen Elvan, "Bu konuya yönelik biz kapsamlı bir şekilde çalışıyoruz. Özellikle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda bir birimimiz var. O birime elemanlar alıyoruz, birimi daha da büyütüyoruz. Siber saldırılara yönelik her bir bakanlıkta, kurumda siber saldırı timleri oluşturuyoruz. Önümüzdeki günlerde bir tatbikat yapacağız. Silahlı Kuvvetler'in tatbikatları nasıl önemliyse bu siber saldırılara karşı önlem alma amacına yönelik tatbikatlar da bir o kadar önemli" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji