İsmet Gedik'ten Müthiş bir eser

Jeoloji Mühendisleri Odasının üyesi ve mesleki yaşantısında 47 yıllık deneyimi olan KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünde Prof. Dr. İsmet GEDİK tarafından kaleme alınan "Doğadaki Oluşum Mekanizmasıyla İnsanlığın Sorunlarının Çözüm Yolu" isimli eserinin tanıtımı Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi'nde 07 Kasım 2009 Cumartesi günü Saat 13.00'de gerçekleştirilecektir.

İsmet Gedik'ten Müthiş bir eser

Şube Başkanı Semih PEKER, “Mesleki yaşantısında çok sayıda öğrenci yetiştirmiş odamızın üyesi bilim adamımız Prof. Dr. İsmet GEDİK bu eserinde jeolojik bilgileri de çok yerli yerinde kullanarak kendine has olarak dünyadaki insanlığın yaşadığı tüm sorunlara çözüm yolunun doğanın mekanizmasında saklı olduğunu yeter ki bakışımızı uygun yapalım diyerek kendi dalında ilk olan esere imza atıyor. Dünyanın oluşumu, içerisinin dolması ve insanlık medeniyetinin açıklanması konusunda Jeoloji biliminin diğer bilim dallarına göre daha etkin olduğu göze çarpan niteliktedir. Bunun içindir ki, jeoloji mühendisleri içinden araştırmacı yazarların çıkması da çok doğal bir sonuçtur. Oda olarak da bu gibi çalışmaları olan tüm meslektaşlarımıza gücümüz ölçüsünde katkı vermeye devam edeceğiz” diyerek kitap tanıtımı organizasyonuna toplumsallaşmanın nasıl sağlanacağını merak eden tüm meslektaşlarını ve halkı davet etti.

Prof. Dr. İsmet Gedik “Mevcut toplum yönetim şekillerinin hepsi tepeye yani liderliğe bağlı olduğundan, doğada ise böyle bir tepeye bağımlılık sistemi mevcut olmadığından insanlık bir türlü toplumsal sorunlarını çözememektedir. Bunun için yapılması gerekenler ve çözüm yolu bu kitapta anlatılmaktadır. İlgi duyanlara bu konu hakkında özet bilgi tarafımdan kitap tanıtım organizasyonunda sunulacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji