Işıktan bile dinliyorlar!

Dinleme teknolojilerinin en popüleri 'böcek' olsa da ışıktan dinlemeyi sağlayan 'optik dinleme'de 'telekulakçı'lar tarafından kullanılıyorBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinden çıkan 'böcek' dinleme cihazının ardından gözler yine ortam dinleme teknoloji

Işıktan bile dinliyorlar!

Dinleme teknolojilerinin en popüleri 'böcek' olsa da ışıktan dinlemeyi sağlayan 'optik dinleme'de 'telekulakçı'lar tarafından kullanılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinden çıkan 'böcek' dinleme cihazının ardından gözler yine ortam dinleme teknolojisindeki son teknolojilere çevrildi.
 
Geçtiğimiz hafta evinden çıkan dinleme cihazlarının 3'e çıktığını belirten Başbakan Erdoğan, böcek'lerin peşini bırakmayacaklarını ifade ederken, dinleme teknolojisindeki gelişmeler 'telekulakçı'ları bulmadaki amansız takibi zorlaştıracak gibi gözüküyor. Öyle ki artık ortam dinlemede kısık sesle konuşmak çare değil çünkü 'optik dinleme' teknolojisiyle ışıktan bile ses almak mümkün.
 
NETTEN SATILIYOR
 
Dinleme cihazları özellikle internet üzerinden alıcı buluyor. Satın alanların en başında İstanbul ve Ankara geliyor. fiyatları 110 TL’den başlayıp 5 bin TL’ye kadar artabiliyor. Böcek telefon yazılımları 750 ile 4 bin 500 TL arası, böcek ses kayıt cihazları 110 ile 1.090 TL arası, böcek dinleme cihazları 190 ile 2 bin 200 TL arası, böcek tespit ve engelleyici cihazlar ise 800 ile 5 bin TL arasında değişiyor.
 
Gelişen teknoloji sayesinde ortam dinleme cihazları ne kadar kısık sesle konuşulursa konuşulsun ses frekansını yükseltiyor ve anlaşılmasını sağlıyor. Vakum ve odaklı dinlemeler radyo ya da musluk açılarak da önlenemiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji