IPhone'la yapabileceğiniz 10 şey

Siri uygulamasına konuşmayı öğretin: iPhone kullanıcılarının en yaygın kullandığı ve son derece eğlenceli bir uygulama olan Siri'nin söylediğiniz kelimeleri yanlış söylemesinden bıktıysanız ona doğru şekilde söylemesini öğretebilirsiniz. Yapmanız gereken

IPhone'la yapabileceğiniz 10 şey

Siri uygulamasına konuşmayı öğretin: iPhone kullanıcılarının en yaygın kullandığı ve son derece eğlenceli bir uygulama olan Siri'nin söylediğiniz kelimeleri yanlış söylemesinden bıktıysanız ona doğru şekilde söylemesini öğretebilirsiniz. Yapmanız gereken uygulamayı açmak ve " X'i doğru telaffuz etmiyorsun" diyerek doğrusunu söyleyin. Daha sonra uygulama sizin telaffuz ettiğiniz kelimeyi söyleyecek ve kelimenin söylenişinin nasıl olacağına dair bazı seçenekler verecek. En doğru seçeneği seçerek uygulamaya konuşmayı öğretebileceksiniz.

Seviye Yükseltebilirsiniz: iPhone kullanıcılarının en memnun olduğu özelliklerden biri telefonlarını ya da projelerini kişiselleştirebilmeleridir. Siz de evinizde DIY (Do it Yourself) yani kendiniz bir proje yapmak istiyorsanız yapmanız gereken uygulamayı telefonunuza indirerek pusulayı açmak ardından da seviye ekranını durdurmak için ekranı sola doğru hızlıca kaydırmanız gerekiyor.

Daha iyi Titreşim Verin:Tüketicilerin akıllı telefonları tercih etmelerinin başlıca nedenlerinden biri telefonunuzu kişiliğinize göre ayarlayabilmeniz. Telefonunuz defalarca çalıyor ama siz duymuyorsanız istediğiniz sesi, titreşimi seçebilir ve şiddetini arttırabilirsiniz. Hatta yeni bir titreşim oluşturarak yeni isimlendirdiğiniz özelliğinizi istediğiniz her şey için alarm olarak kullanabilirsiniz. Üstelik farklı bir titreşim oluşturarak yeni bir mesaj, tweet ya da mail aldığınızda bu titreşimi kullanmak üzere ayarlayabilirsiniz.

Kameranızı kulaklığınızla kontrol edin:Günümüzün modası haline gelen selfie çekimleri dünyanın her yerinden ve her yaş grubundan gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Ama ne yazık ki kalabalık ailelerin selfie çekimlerinde kamerayı yeteri kadar uzaklaştıramıyor ve başarılı fotoğraflar elde edemiyoruz. Oysa selfie çekimlerinde kulaklığınızı kullanarak iPhone kameranızın deklanşörüne kolaylıkla basabilirsiniz. Öncelikle kameranızı normal şekilde hazırlayın, fotoğrafınıza karar verin ardından da ses düğmesine basarak selfie çekiminizi kolaylıkla gerçekleştirin.

Konuşmak İstemediğiniz Çağrıları Engelleyin:Banka, pazarlama ya da konuşmak istemediğiniz kişilerin telefon numaralarını engelleyerek rahat bir nefes alabilirsiniz. Rehberinizde bulunan ama konuşmak istemediğiniz isimleri "Bu Numarayı Engelle" tuşuna basarak kolayca engelleyebilirsiniz. Bir kez engellediğiniz numara sizi bir daha göremez ve arayamaz. İlerleyen zamanlarda engeli kaldırmak istiyorsanız yapmanız gereken sadece telefonunuzun ayarlar özelliğine tıklayarak Telefon ardından da Engellenenleri tıklayarak listenizi yenileyebilirsiniz.

Telefonunuz Müziğiniz Bittiği Zaman Kapansın:iPhone kullanıcılarının sık sık ziyaret ettiği özelliklerden biri olan iTunes'da müzik dinlerken uyuyorsanız zamanlayıcınızı müziğiniz bittiği zaman kapanması için ayarlayabilirsiniz. Bu uygulamayı aktive etmek için telefonunuzun saat daha sonra ise zamanlayıcı özelliğini seçin. Kaç dakika boyunca müzik dinlemek istediğinizi ve zamanlayıcınızı ardından da Ne Zaman Zamanlayıcı Kapansın seçeneğini seçiniz. Daha sonra mevcut alarm sesleri listesinden Çalma Listesini Durdur seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Kısa Sürede Şarj Edin:Akıllı telefonlar hayatı kolaylaştırıyor kolaylaştırmasına da şarjı kısa sürede tükeniyor ve deyim yerindeyse hayat duruyor. Telefonunu kısa sürede şarj etmeniz gerektiğinde ise telefonunuzu uçuş moduna alarak kısa zamanda telefonunuzu şarj edebilirsiniz.

Gönderilen Her Mesajın Ne Zaman Geldiğini Görün:Bu özellikle karşınızdaki kişinin size ne zaman mesaj gönderdiğini görebilir ve " Acaba mesaj göndermek için çok mu erken?" diye düşünmekten kurtulabilirsiniz. Telefonunuzun ayarlar sekmesinden yapabileceğiniz bu özellik sayesinde her mesajda zamanı görebilirsiniz.

Gizlenin Sosyal hayatınıza dair birden verdiğiniz kararın üçüncü kişiler tarafından bilinmesini ya da onlardan sizi rahatsız edecek bir mesaj almak istemiyorsanız gizlenebilirsiniz. Telefonunuzun ayarlar sekmesinden Bildirim'i ardından da iMesaj'ı tıklamanız gerekiyor. Son olarak ise Mesajlar sayfasından, Önizlemeyi Gör sekmesini seçmeniz gerekiyor.

Kendinize Tuvalet Kağıdı almayı Hatırlatın:iPhone akıllı telefonunu öyle bir özelliği var ki, ne zaman alış veriş merkezinin önünden geçseniz almayı unuttuklarınızı hatırlatıyor. Telefonunuzda bulunan Hatırlatıcı uygulaması tarafından geofence (coğrafi mevki koruma duvarı) kurulumunu yapmanız ardından da hatırlatıcı oluşturmanız gerekiyor. Bir sonraki sayfadan "Bana Yer Hatırlat" sekmesini seçerek telefonunuzun uyarıyı size hatırlatmasını istediğiniz adresi ekleyin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji