İphone'de yeni dönem: 12 yıllık özelliğine veda ediyor

Avrupa Birliği'nin tek tip şarja geçiş yapma talebinin onaylanmasıyla Apple'da harekete geçti. Şirket yetkilisi, sonraki iPhone'lar için kurala uyulacağını belirtti.

İphone'de yeni dönem: 12 yıllık özelliğine veda ediyor

Akıllı telefonlarla ilgili yeni yasaların onaylanmasıyla bazı şirketler 2024'ten itibaren değişikliğe gidecek. Avrupa Birliği, uzun zamandır tek tip şarjı standart hale getirmeyi amaçlarken, bu talep geçtiğimiz günlerde onaylandı.

Son dönemde üreticiler USB-C arayüzüne zaten ayak uydururken, Apple'ın bağımsız olarak Lightning şarjı tercih ettiği aşikar. Ancak AB'nin yeni yasalarına Apple'da uymak zorunda. Öyle ki merak edilen bu konu için şirket yetkilisinden de beklenen açıklama geldi.

APPLE, USB-C'YE GEÇECEK
Apple'ın küresel pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Greg Joswiak, yabancı basına verdiği demeçte Avrupa Birliği'nin elektronik cihazlar için tek tip şarj girişine ilişkin düzenlemeye uyacaklarını açıkladı.
Avrupa Konseyi, tek tip şarj için teklifin son kez onaylarken, 2024'ten itibaren AB'de satılan cep telefonu, tablet ve dijital kamera gibi ürünlerde Type-C şarj girişine geçiş yapılacak. Bu, aynı zamanda 2024'te çıkacak iPhone 15 serisinden itibaren kullanılmaya başlayacak. Zira Apple kurala uymazsa telefon satışını gerçekleştiremeyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler