İphone'de bir dönem sona eriyor! Yerine gelecek kelime belli oldu

Apple'ın çok aşina olunan sesli asistan Siri'de değişikliğe gidiliyor.

İphone'de bir dönem sona eriyor! Yerine gelecek kelime belli oldu

''Her Siri'', bakın yerini hangi kelimeye bırakacak...
Akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlarda bulunan sesli asistanlar, birçok işlemin kısayoldan gerçekleşmesine olanak tanıyor. Alarm kurmak, arama yapmak, sosyal medya uygulamalarına girmek ve müzik çalmak...

Bu alanda en iddialı asistanlardan biri şüphesiz Apple'ın iPhone, iPad ve akıllı saatlerinde sunduğu ''Siri''. Görevinde oldukça başarılı ve en sevilen asistanlar arasında yer alan Siri, yakında önemli bir değişikliğe uğrayacak.

APPLE SIRI'YI DEĞİŞTİRİYOR
En iyi dijital sesli asistan olarak bilinen Siri, Apple marka bir üründe sesli olarak birçok işlemi yapmanızı sağlıyor. ''Hey Siri'' komutuyla harekete geçen sesli asistan, yakında bu komutunda güncelleme alacak.

Apple, dijital asistanı Siri’yi sesli çalıştırmak için kullanılan “Hey Siri” ifadesini, tek kelimeye indirerek “Siri” ile değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulamanın 2024 yılında başlayacağı açıklandı.

Apple, komut değişiklinin nedeni hakkında herhangi bir açıklamada bulunmasa da tahminler, aksanı işaret ediyor. Zira çıkarılan “Hey” kelimesi, İngilizce konuşulan her ülkede aynı söylenemiyor. Bununla beraber yapay zekanın söyleneni anlaması da zorlaşıyor ve ortaya hatalar çıkabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler