iPhone 6'nın öyle bir özelliği olacak ki!

Apple’ın sonbaharda piyasaya çıkması beklenen yeni nesil akıllı telefonu iPhone 6’da safir ekran kullanacağı ileri sürüldü.Apple, iPhone 5S’nin home tuşu ile kamera lensinde de safir kristal kullanmıştı. Şirketin 2014 yılında satışa sunacağı modellerin en

iPhone 6'nın öyle bir özelliği olacak ki!

Apple’ın sonbaharda piyasaya çıkması beklenen yeni nesil akıllı telefonu iPhone 6’da safir ekran kullanacağı ileri sürüldü.

Apple, iPhone 5S’nin home tuşu ile kamera lensinde de safir kristal kullanmıştı. Şirketin 2014 yılında satışa sunacağı modellerin en az birinde safir cam kullanacağı iddia edilmişti. Pazartesi günü Youtube’a eklenen iki yeni videoda ise 4.7 inçlik iPhone 6‘da kullanılacağı ileri sürülen safir camın iki farklı dayanıklılık testi paylaşıldı. Apple hakkkında yaptığı sızıntılar ile tanınan Sonny Dickson, videoda safir camı eğip büküyor ve çizilmeye karşı ne kadar dayanıklı olduğunu gösteriyor.

FİYATI ARTACAK

Marques Brownlee de benzer testleri bıçak ve anahtarlık ile uyguluyor. Görüntülere göre safir ekran sözkonusu testleri başarı ile geçiyor. Marques Brownlee söz konusu ekranın üretim bandından alındığını ileri sürüyor. Gorilla Glass kullanılan ekranlara göre daha dayanıklı ve sağlam olduğu görülen safir ekranın fiyat da da artışa neden olacağı ileri sürüldü.

‘Barış CEO’su Cook savaşçı Jobs’un ekibini ayıklayacak

Apple CEO’su Tim Cook’un şirketin yönetim kurulunu gençleştirmeyi planladığı ileri sürüldü. Wall Street Journal’e göre Cook böylece şirkete yeni bir soluk getirecek ve bu da mevcut ve gelecekteki ürünlere yansıyacak. Apple’ın 8 kişilik yönetim kurulundaki 6 kişi 63 yaşının üzerinde bulunuyor. 4 kişi ise 10 yıldan uzun süredir aynı görevi yapıyor. Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un arkadaşları olan bu kişileri değiştirmenin Cook’u zorlayacağı ileri sürülüyor. Eski çalışanlardan biri Cook’u barış zamanı, Jobs’u ise savaş zamanı CEO’su olarak niteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler