İPhone 4S mahkemelik

Kaliforniya'da Frank Fazio tarafından açılan dava, Apple'ın Kaliforniya Tüketici Yasal Çözüm Yasası ve Haksız Rekabet Yasası'nı çiğnediğini, bunun yanında reklamların yanlış ve yanıltıcı olduğunu iddia ediyor. Grup davasında Fazio'nun Siri'de yaşadığı sor

İPhone 4S mahkemelik

Kaliforniya'da Frank Fazio tarafından açılan dava, Apple'ın Kaliforniya Tüketici Yasal Çözüm Yasası ve Haksız Rekabet Yasası'nı çiğnediğini, bunun yanında reklamların yanlış ve yanıltıcı olduğunu iddia ediyor. Grup davasında Fazio'nun Siri'de yaşadığı sorunlar şöyle açıklanıyor: "(Fazio), iPhone 4S'i alır almaz tanıtıldığı gibi çalışmadığını fark etti. Örneğin (Fazio) Siri'ye bir yerin yol tarifini sorduğunda veya ondan bir mağazayı bulmasını istediğinde, Siri bunu anlamıyor veya çok uzun bir süre sonra yanlış bir cevap veriyor."

Davanın bir grup davası olması nedeniyle, kazanılması durumunda diğer iPhone 4S sahiplerinin bundan faydalanması mümkün olabilecek. Fazio'nun avukatları, verilen hasarın geri ödenmesi yanında iPhone 4S'in satışının durdurulmasını da istiyorlar.

Dava, Siri'nin bir beta ürün olduğunu kabul etse de bunun yeterince vurgulanmadığına da değiniyor. iPhone 4'ten daha pahalı olan iPhone 4S'in en önemli özelliklerinden biri olarak gösterilen Siri'nin gösterildiği gibi çalışmadığı söyleniyor. Apple ise dava hakkında şimdiye dek bir açıklamada bulunmadı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler