iOS 17'nin yeni sürümünde, iPhone 15'in eylem tuşuna rastlandı

iPhone 15'in yeni Eylem Düğmesi hakkında detaylar, iOS 17'nin yeni beta sürümünde ortaya çıktı. Klasik sessize alma tuşunun yerine geçecek olan bu düğme, kullanıcıya birçok işlemi yaptıracak.

iOS 17'nin yeni sürümünde, iPhone 15'in eylem tuşuna rastlandı

Teknoloji devi Apple, geliştiricilere sunduğu iOS 17 beta 7 güncellemesiyle birlikte, iPhone 15 Pro modelinin muhtemel yeni özelliği olan "Eylem Düğmesi"ne dair daha fazla ipucunu açığa çıkardı.

İlk olarak 9to5Mac sitesi tarafından keşfedilen yeni detaylar, daha önce dolaşan söylentilerde belirtildiği gibi, Apple'ın telefonlarında "sessize alma anahtarını" yeniden tasarlayarak Eylem Düğmesi olarak değiştirebileceğine işaret ediyor.

iOS 17 beta 7, kullanıcıların sessiz modu açıp kapatırken hissedeceği çeşitli titreşim modlarını içeriyor. Farklı eylemler arasında geçiş yaparken daha belirgin bir titreşim hissiyatı yaşatacak olan bu özelliğin, Apple'ın iPhone 15 serisinde kullanacağı Eylem Düğmesine işaret ettiği tahmin ediliyor. Daha önceki iOS sürümlerinde, kullanıcı sessiz modunu açtığında hızlı bir titreşim geri bildirimi alabiliyordu. Ancak sessiz modu kapatma işlemi için böyle bir geri bildirim sunulmuyordu.

iOS 17 beta 7 ile birlikte sessiz modunu kapatırken gelen titreşim geri bildirimi de eklenmiş durumda.Bu sayede, sessize al tuşunun yerine Eylem Düğmesi (Action Button) gelecek olması durumunda, titreşimli geri bildirimi kullanıcıların telefonun hangi modda olduğunu anlamalarına yardımcı olabilir.

YENİ EYLEM DÜĞMESİ NE İŞE YARAYACAK?
Gelen bilgilere göre Eylem Düğmesi, sessiz modunu açma/kapatma işlevinden daha fazlasını sunacak. Kullanıcılar, Odak Modu'nu başlatma, Sesli Not alma, Siri Kestirmelerini etkinleştirme veya cihaz kamerasını açma gibi farklı işlemleri direkt olarak Eylem Düğmesi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Apple, yeni iPhone ve Apple Watch modellerini Eylül ortalarında tanıtması bekleniyor. Henüz resmi olarak açıklanmasa da, etkinlikte iPhone 15 serisinin yanı sıra Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modelleri karşımıza çıkabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji